Reklamı Geç
HABER DETAY
Rus turizmciler 2022'de Türkiye için rekor bekliyor
Rusya'nın Vladivostok kentinde düzenlenen Uluslararası Doğu Ekonomik Forumu 51 ülkenin katılımı ile gerçekleşiyor
03 Eylül 2021 - Cuma 21:19
TURİZM

Rusya Federasyonu'nun en önemli 3 ekonomi forumundan biri olan Doğu Ekonomik Forumu, 51 ülkeden 4 bin kişinin katılımı ile devam ediyor. 2-4 Eylül tarihlerinde gerçekleşen forumda bu yıl ilk kez Türkiye'den de katılımcı var. 


Alanya Ticaret Odası Kadın Girişimciler Başkan Vekili olan ve geçtiğimiz yerel seçimlerde bağımsız belediye başkan adaylığı ile dünya çapında büyük ses getiren Anastasia Petrova Çetinkaya, forumda Alanya ve Türkiye'yi yatırım fırsatı arayan iş insanlarına anlatıyor. Ayrıca Uzak Doğu'da yatırım ve turizm fırsatları ile ilgili bilgiler de toplayan Çetinkaya, tek başına turizm elçiliği yapıyor. Forumda görüş belirten Rus Turizmciler ise 2022 yılında Türkiye'yi rekor sayıda Rus turistin ziyaret etmesini bekliyor.


Foruma Dünyanın çeşitli ülkelerinden binlerce yatırım ve turizm uzmanı katılırken, katılımcılar arasında Rus pazarından her yıl binlerce turisti Türkiye'ye getiren TUI Genel Müdürü Taras Demura  Türkiye ile ilgili çeşitli açıklamalar yaptı.  


TÜRKİYE İÇİN 2022'DE REKOR BEKLİYORUM
TUI Genel Müdürü Taras Demura'da yaptığı açıklamada iki yıldır devam eden pandemi sürecinin Rus halkının Türkiye özlemini artırdığını belirterek, önümüzde ki yıl, büyük bir korona dalgası oluşmazsa ki, Türkiye'nin aşılamada çok iyi noktalarda olduğunu takip ediyoruz, 2019 yılında rekor olan 7 milyon Rus turist sayısınının 7 buçuk 8 milyon civarı gerçekleşeceğini öngördüklerini belirtti. 


TÜRKİYE BANA GÖRE BİR ROL MODELDİR
Türkiye'ye özel açıklamalarda bulunan TUI Genel Müdürü Demura'nın açıklamalarından satır başları ise şu şekilde.
Biliyorsunuz 2019'da 7 milyon Rus Antalya'yı ziyaret etti ki bu çok büyük bir rakam, rekor bir rakam. 2019 yılında Türkiye'ye toplam 12 milyon turist geldi. Bu nedenle Türkiye, turizmin nasıl geliştirileceği konusunda diğer ülkeler için bir rol modeldir.


Avrupa ve Kuzey Afrika destinasyonları olan Arnavutluk ve Tunus Türkiye için ancak mikro rakipler olabilir.


Rus turistlerin Türkiye ziyaretinde bundan sonra bir sorun olacağını sanmıyorum, en büyük risk COVİD. Ama Türkiye'de aşı durumunun iyi olduğunu biliyoruz, nüfusun büyük bir kısmı zaten aşılanmış durumda. Yani umuyoruz ki bir dalga olsa bile, o kadar güçlü olmayacak.

Türkiye'nin Kültür turizmini geliştirmesi için çalışmalar yapması gerekiyor.


Türkiye büyük bir Bizans tarihine ev sahipliği yapıyor, ayrıca bir çok eski Yunan ve mitolojik eserlere sahip. Bunu değerlendirmek gerekiyor. Türkiye'nin çok daha fazla etkinliğe ihtiyacı var, çok daha fazla kültür turizmine ihtiyacı var ve bunun için gerekli potansiyeli var.


Türkiye'de Rusların emlak alımlarında artış olduğunu biliyoruz.Bana öyle geliyor ki bu tip gayrimenkullerin kiralanmasında daha da büyük bir fayda var, uzun süreli konaklamalar için otellerinde esnek ve uygun fiyat çalışmaları yapmaları gerekiyor.


Demura Türk halkını Rusya'ya davet ederken; " Rus halkı nasıl Türkiye'yi merak ediyorsa, bir çok insan da Rusya'yı keşfetmek istiyor.Biz Rusya'da Türk turistleri misafir etmekten memnun oluruz, zaten Türklerden de büyük ilgi var. Şu an Rusya'da turizm kalitesini artırmak için bir çok büyük proje ve yatırımlar var, bu nedenle turistler daha rahat bir şekilde Rusya'ya gelebilir, Rus kültürünü,  tarihini ve mutfağını keşfedebilirler" dedi.

 

Editör:Hamdi Acet
Adınız
Yorumunuz
Hiç yorum yapılmamış.

0