Reklamı Geç
HABER DETAY
Alanya'da balıkçılar ‘Vira Bismillah’ dedi
Av yasağının bitmesiyle hazırlıklarını günler öncesinden tamamlayan balıkçılar "Vira Bismillah" diyerek denize açıldı. Avlanan teknelerin dönmesiyle de tutulan balıklar halde satışa çıkarıldı.
02 Eylül 2021 - Perşembe 13:25
YAŞAM

Av yasağı bitti. Tutulan balıklar mezat usulü satışa çıkarıldı. Hâlde yeni sezon hareketliliği yaşandı. Her yıl olduğu gibi bu yıl da 'Vira Bismillah' diyerek yola çıkan balıkçılar avlarını tamamladı. Av yasağının bitmesiyle Alanya Hali’nde Derya Kuzuları tezgahları renklendirdi. Açıklamalarda bulunan Hasan Eroğlu, yeni sezonun iyi geçeceğini söyledi. 

 

Eroğlu,  “Yeni sezonumuz herkese hayırlı uğurlu olsun. Balık sezonumuzu 1 Eylül itibariyle açtık. Av yasağı kalkmış bulunmakta. Av yasağından sonra tabi ki bir etki olur ama bunu ilk günlerde beklememek lazım. İlk günlerde daha piyasa oturmamış olur ama bir kaç gün içinde balık daha çok çıkar ve fiyatlar ucuzlar. Balık çeşitlerimizde bir kaç güne artar. Havaların soğumasıyla birlikte balıklar da daha lezzetli olur, daha çok çeşit olur.


HER BÜTÇEYE UYGUN BALIK BULUNUR’
Her bütçeye uygun balık bulunur. Balık baktığınız zaman en organik şey. Yakın zamanda mesela hamsi de gelecek. Hamsinin bu sezon bol olmasını bekliyoruz. Hamsi geldiği ilk günlerde biraz pahalı olabilir. İnşallah daha sonra fiyatı düşer. Alanya’nın milli balığı denilen Kubbes Alanya’da en çok tüketilen balık. 

Balık fiyatlarına gelecek olursak Kubbes’in kilosu 30-35 liradan gidiyor ama yakında bu 20-25’e düşer. Hamsi’de gelince 30-35’e gider. Geldikten bir sonra da 20-25’e düşer. Mercan balığı var o da güzel bir balık o da 50-60 liraya alıcısını buluyor. Şu an her kesime uygun balık var” dedi.

 

Editör:Hamdi Acet
Adınız
Yorumunuz
Hiç yorum yapılmamış.

0