Reklamı Geç
HABER DETAY
Başkan Yücel’den Kuraklıkla Boğuşan Çiftçiye Su Tankerli Çözüm
Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Alanya’da kurak geçen yaz sezonuyla birlikte mahsullerini sulamakta zorluk yaşayan çiftçilerin sesini duydu. 2 adet arazözü Ziraat Odası’na tahsis ederek kısa vadede üreticilerin nefes almasına yardımcı oldu.
16 Temmuz 2021 - Cuma 21:11
YAŞAM

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, çiftçilerin sesine bir kez daha kulak verdi ve mahsullerini sulamakta zorlanarak kayıplar yaşayan üreticiye hizmet vermek üzere 2 adet arazözü Ziraat Odası’na tahsis etti. Tahsis edilen arazözleri teslim alan Ziraat Odası Başkanı Tahir Göktepe; “Her zaman üreticimizin yanında olan Belediye Başkanımıza sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.” dedi.


GÖKTEPE: “ÜRETİCİMİZ NE ZAMAN ZOR DURUMDA KALSA BAŞKANIMIZ HEP YANIMIZDA”

Alanya Ziraat Odası Başkanı Tahir Göktepe her zaman çiftçinin yanında olan Başkan Yücel’e teşekkür etti. Göktepe; “Üreticimiz ne zaman zor durumda kalsa Başkanımız her zaman üreticimizin yanında olmuştur. Daha önce de 17 günlük kapanma sürecinde üreticilerimizin malları ellerinde kaldı. O zaman hale gelmesin denilen malı üreticinin halde satabileceği fiyatın çok daha üzerinde satın alarak tüketiciye dağıtması çok güzel bir sosyal projeydi.” dedi.


“TEREDDÜTSÜZ TANKERLERİ ÜRETİCİLERİMİZİN HİZMETİNE SUNDU”

Pandemi sürecinde oluşturulan muz seraları ve avokado bahçeleriyle birlikte kurak geçen yaz aylarının neticesinde yeraltı su kaynaklarının kurumaya başladığını vurgulayan Göktepe; “Sayın Belediye Başkanımızın kapısını çaldık. Kendisi de hiç tereddütsüz bize 2 tane tankeri tedarik ederek üreticilerimizin emrine sundu. Yarından itibaren Ziraat Odası ve Belediyemize talepte bulunabilirler. Bu hususta Başkanımız hiçbir ücret talep etmedi. Tankerlerimiz su sıkıntısı giderilene kadar hizmet vermeye devam edecek. Üreticilerimizden de hassasiyet bekliyoruz. Herkesin suya ihtiyacı var. Sondaj ve ellerindeki sulama kaynağı yeterli olanlar bu konuya hassasiyet göstererek önceliği sıkıntı yaşayan çiftçilerimize versinler.” dedi.


“HER ZAMAN YANIMIZDA OLDUĞU İÇİN BAŞKANIMIZA TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Çiftçilerin sulama sıkıntısına çözüm olacak tankerler için Başkan Yücel’e teşekkür eden Tahir Göktepe; “Dim Barajı ile ilgili bir an önce projelerin tamamlanarak söz konusu mahallelere su verilmesini istiyoruz. Yeniköy Barajı’nın ivedi bir şekilde tamamlanması hem aile hem de ülke ekonomisine ciddi katkılar sağlayacaktır. Belediye Başkanımıza hassasiyeti için, bizlerin her zaman yanında olduğu için bir kez daha teşekkür ediyorum.” dedi.


YÜCEL: “SON YILLARIN EN KURAK GÜNLERİNİ YAŞIYORUZ”

‘Su hayattır’ diyerek sözlerine başlayan Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, herkesi tedbir almaya davet etti. Başkan Yücel; “Bugüne kadar suyun bilinçsizce kullanılması, ekolojik dengenin bozulması, atmosferin ısınmasıyla birlikte suyun ne kadar değerli olduğunu bir kez daha görmüş olduk. Son yılların en kurak günlerini yaşıyoruz. Su kullanım bilincini bir an önce hayatımın önemli bir noktasına yerleştirmek zorundayız.” dedi.


“2 ARAZÖZÜMÜZÜ ÇİFTÇİLERİMİZİN HİZMETİNE SUNDUK”

Kuraklık neticesinde Alanya’nın belli noktalarında sulama suyu sıkıntısı yaşandığını vurgulayan Başkan Yücel; “Ziraat Odası Başkanımız Tahir bey bizimle bu durumu paylaştı. Bizler de kısa vadede sorunları çözebilmek adına Belediyemize ait olan 2 arazözümüzü Ziraat Odamıza tahsis ederek o bölgedeki vatandaşlarımızın hizmetine sunduk. Kuraklık yaşayan, su sıkıntısı çeken çiftçilerimiz hem Belediyemiz hem de Ziraat Odamızı arayarak iletişime geçebilirler. İnşallah özellikle Dim bölgesindeki DSİ projeleri kısa sürede tamamlanarak bu bölgedeki çiftçilerimizin sorunlarını giderebilir. Çiftçilerimize hayırlı olmasını diliyor, projemizin amacına uygun bir şekilde insanlara faydalı olmasını temenni ediyorum.” dedi.

 

 

 

 

Editör:Hamdi Acet
Adınız
Yorumunuz
Hiç yorum yapılmamış.

0