Reklamı Geç
HABER DETAY
"Millet Yenilmez, Türkiye Geçilmez!"
15 Temmuz Şehitleri Anma, Demokrasi Ve Milli Birlik Günü "Türkiye Geçilmez" teması ile düzenlenen 5. yıl dönümü anma etkinlikleri gerçekleştirildi.
16 Temmuz 2021 - Cuma 13:42
YAŞAM

Günün erken saatlerinde Alanya Garnizon Şehitliği'nde gerçekleşen dua ve anma programında şehit aileleri ile bir araya gelinirken saat 17.00'da Alanya Emniyet Müdürlüğü ve Alanya Jandarma Komutanlığı'nın öncülüğünde araç korteji düzenlendi. Kortejin ardından 18:30'da tüm şehitlerimiz için Kaymakamlığımızca lokma hayrı yapıldı. 20.30'da kalabalık bir gurupla Alanya halkı İskele Şelale Meydanı'ndan başlayarak Atatürk Anıtı önüne kadar Demokrasi Yürüyüşü gerçekleştirdi. 


Cumhuriyet Meydanı'nda devam eden program 21.00'da saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Anma töreninde şehitler için Kuran-ı Kerim tilaveti ve Alanya Müftülüğü tarafından dua edildi. Alanya Kaymakamı Fatih Ürkmezer ve Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel'in günün anlam ve önemine ilişkin gerçekleştirdiği konuşmaların ardından Alanya Belediyesi Mehter Takımı gösterileri izlendi. 


Kaymakam Ürkmezer konuşmasında; "Demokratik düzeni hedef alarak ülkemizin bekasını, devletimizin bölünmez bütünlüğünü, milli birlik ve beraberliğimizi parçalamaya kalkışan 15 Temmuz hain darbe girişiminin milli irademiz tarafından dünyada eşine az rastlanır bir kahramanlık örneği ile bertaraf edilişinin beşinci yılını hep birlikte idrak etmekteyiz. Hepimizin malumu olduğu üzere şu anda nasıl ki tüm Türkiye bütün meydanlarında bu anlamlı günü anmak için toplandıysa o gece de milletimiz kendi iradesine ipotek koymak isteyen, kökü dışarıda, ruhu satılık, üzerindeki üniformanın anlamını kavramaktan uzak hainlere karşı da işte böyle meydanları, caddeleri, köprüleri ve yolları doldurmuştu.


O gece kahraman ordumuza sızmış bir avuç hainin başlattığı hain darbe girişimine karşı milletimiz 7’den 70’e kadını ve erkeğiyle, yaşlısı ve genci ile tek yürek oldu. 15 Temmuz gecesi Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla aziz milletimiz milli iradesini ve geleceğe dönük umutlarını kendi benliğinin ötesine koyarak bir an bile düşünmeden tanklara, bombalara, kurşunlara göğsünü ve bedenini siper ederek bu hain darbe girişimine dur demiştir. Yüreğinde vatan sevgisi taşıyan, meydanları dolduran kahramanlarımız sayesinde hainlerin kafalarında yaptığı kirli hesap bozulmuş ve büyük Türk Milleti tarihinde hep yaptığı gibi bir destan yazarak canı pahasına bu planı engellemiş ülkesine, devletine, demokrasisine ve egemenliğine sahip çıkarak hiç kimsenin tahakkümü altına girmeyeceğini bir kez daha tüm dünyaya ilan etmiştir.

Akıllarını ve kalplerini başkalarına teslim etmiş hainler tarihten gelen gücünü her zaman yansıtmış olan vatan millet sevdalısı yüce Türk milletinin sergilediği destansı duruş karşısında bir kez daha hezimete uğramış ve bu yüce millet tüm dünyaya her türlü darbeye karşı demokrasisine ve iradesine nasıl sahip çıkılacağını göstermiştir. 15 Temmuz Milli İradenin, Milli Birlik ve Beraberliğimizin kuruluş ruhuyla yeniden inşa edildiği tarihe altın harflerle yazılmış kutlu bir zaferdir. Şüphesiz bu zafer şehit ve gazilerimizin üstün cesareti, gazi milletimizin büyük fedakarlıklarıyla elde edilmiştir. 


Ülkemiz üzerinde planları olan tüm hain odaklar şunu iyi bilmelidirler ki ülkemize, devletimize, milletimize, ay yıldızlı bayrağımıza ve milli irademize düşmanlık edenler ve içeride olup da bize hainlik edenler karşılarında Her zaman büyük Türk milletini ve onun sarsılmaz iradesini bulacaklardır. İster Fetö ister PKK İsmi ne olursa olsun ve nereden gelirse gelsin tüm terör örgütlerine karşı verdiğimiz mücadele tek bir terörist kalmayana kadar devam edecektir. 


Büyük Türk Milleti nereden gelirse gelsin alçakça ve haince yapılan bütün saldırıları ve düşmanca yapılan kalkışmaları  15 Temmuzda olduğu gibi ortadan kaldıracak inanç, cesaret, iman ve bağımsız iradeye sahiptir. Bu irade sayesinde aydınlık geleceğe ilerlemeye devam edecektir.


15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü vesilesiyle başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, vatanı ve milleti için bir an bile tereddüt etmeden şehadete koşan tüm şehitlerimizi ve hassaten 15 Temmuz şehitlerimizi saygı, rahmet ve minnetle anıyor, vatan uğruna aldıkları yaraları istiklal madalyası gibi gururla taşıyan gazilerimize de şükranlarımı sunuyorum.
Millet Yenilmez Türkiye Geçilmez" dedi. 


Alanya Müftülüğünce yapılacak dua ve ilahilerin seslendirilmesinin akabinde 15 Temmuz'u 16 Temmuz'a bağlayan gece saat tam 00.13'te camilerden sela okundu. 
Düzenlenen programa Alanya Kaymakamı Dr.Fatih Ürkmezer'in yanı sıra, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, kurum amirleri ve vatandaşlar katıldı.

 

 

 

Editör:Hamdi Acet
Adınız
Yorumunuz
Hiç yorum yapılmamış.

0