Reklamı Geç
HABER DETAY
Gazeteciler Batı Akdeniz'de de dertli
Akdeniz Gazeteciler Fedarasyonu Genel Başkanı Gaye Coşkun, AGF Onursal Başkanı Mevlüt Yeni ile geçtiğimiz ay gerçekleşen Doğu Akdeniz turundan sonra haftasonu da Batı Akdeniz'de temaslarda bulundu. Burdur ve Isparta Gazeteciler Cemiyetleri'ne gerçekleşen ziyarette gazeteciler sorunlarını konuştu.
14 Temmuz 2021 - Çarşamba 17:40
YAŞAM

Antalya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı, Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Dış ilişkiler Genel Koordinatörü Mevlüt Yeni, Alanya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı, Akdeniz Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Gaye Coşkun ve Akdeniz Gazete Sahipleri Derneği Başkanı, AGF Genel Saymanı Ahmet Duran Yenigün birlikte temaslarda bulundular. 


BGC ÜYELERİ İLE BULUŞMA 
Temaslar Burdur'da başladı. Burdur Gazeteciler Cemiyeti'nin genel kuruluna katılan Yeni ve Coşkun burada gazeteciler ile mesleki konularda sohbet ettiler. BGC Başkanı Kürşat Tuncel'in yeniden başkanlığa seçildiği genel kurulda Burdurlu Gazeteciler birlik beraberlik mesajı verdiler. Gazeteciler Yeni ve Coşkun'dan sektörün içinde bulunduğu şartlar konusunda neler yapılabileceğine ilişkin görüşlerini sordular. 


ISPARTA'DA YENİ YÖNETİME TEBRİK
Isparta Gazeteciler Cemiyeti'nin yeni başkanı Mustafa Baş ve yönetim kuruluna hayırlı olsun ziyareti ile başlayan temaslar sırasında mesleki sorunlar ve beklentiler de konuşuldu. Yeni ve Coşkun Başkan Baş'a geçmişte olduğu gibi bugün de AGF'de Isparta ilişkilerinin en güzel şekliyle devam etmesi isteklerini ifade ettiler. IGC Başkanı Baş "Her zaman fedarasyonumuzun emrindeyiz" dedi. 


BATI AKDENİZ'DE MEDYANIN SORUNLARI 

1- Tasarruf tedbirleri paketi en çok medyayı etkiledi. Kamu kurumlarının bayram ilani vermesi engellendi. Yaramıza merhem olan küçük bütçeli bu katkıların yeniden sağlanmasını istiyoruz. 

2- Internet dünyasında yaşanan kontrolsüzlük engellenmediği sürece yayın kuruluşları kan kaybedecek. Internet yasası bir an önce çıkmalı. 

3-Yerel gazetelerin kadro sorunları yeniden gözden geçirilsin. Zorunlu kadro sayısı düşürülsün. 

4-Sürekli basın kartı almayı bekleyen gazetecilerin sorunları çözülsün. 

5-Medya kuruluşlarına özel destekleme ve teşviklere ihtiyaç duyulmakta. Destek bekliyoruz.

Editör:Hamdi Acet
Adınız
Yorumunuz
Hiç yorum yapılmamış.

0