Reklamı Geç
HABER DETAY
Festivalde Dodo Coşkusu
3. Alanya Uluslararası Çocuk Festivali’nde çocuklar doğa dostu Dodo Kuşu ile coştu. Festivalin 5. gününde çocuk kitabı yazarı Burcu Bahar, “Doğa Dostu Dodo Alanya” kitabını tanıttı. Bahar, kitapta yer alan öykü kahramanı Dodo ile yaptığı gösterilerle çocukları coşturdu.
14 Temmuz 2021 - Çarşamba 15:44
YAŞAM

SAKLASAK DA DODO’YU NEREYE SAKLASAK

Dodo’nun Alanya macerası ve “Saklasak da Dodo’yu Nereye Saklasak” şarkısı ile çocuklara eğlence dolu dakikalar yaşatan yazar Burcu Bahar, aynı zamanda eğitici oyunlar ve drama ile minik konuklarına doğanın önemini anlattı. Bahar, çocuklara nasıl hikaye yazabilecekleri konusunda da ipuçları verdi. Sahne performansının ardından kitap standına giden Bahar, çocuklara Doğa Dostu Alanya kitabını imzaladı.
Aynı stantta “Ben Mustafa Kemal” isimli çocuk kitabıyla Kültür Bakanlığı’ndan ödül alan eğitimci, yazar, şair Aydoğan Yavaşlı da kitap imzaladı. Yavaşlı, çocuklarla çok okumanın önemi üzerine sohbet etti; çocukların manevi dedesi oldu.


3. ALANYA ULUSLARARASI ÇOCUK FESTİVALİ 18 TEMMUZ’A KADAR DEVEM EDECEK
3. Alanya Uluslararası Çocuk Festivali İskele Şelale Meydanı’nda tiyatro, söyleşi, çocuk oyunları ve çeşitli gösterilerle 18 Temmuz Pazar gününe kadar devam edecek.


Festivalin, Ebeveyn ve Eğitimci Seminerleri bölümüne dün akşam Uzman Psikolog Gamze Mat “Okuma Oyunları” konulu söyleşisiyle katıldı. Çocuklarda Dikkat ve Okuma Problemlerine Yönelik Çözümler üzerinde duran Mat, okumayı sevdirmek için izlenebilecek 4 ana başlığa dikkat çekti. Uzman Psikolog Gamze Mat, Dikkat, Planlama, Eş Zamanlı İşlem Becerileri ve Ardıl İşlem Becerileri olarak ele aldığı konular hakkında bilgi verdi.

 

Editör:Hamdi Acet
Adınız
Yorumunuz
Hiç yorum yapılmamış.

0