Reklamı Geç
HABER DETAY
Hasine Esma Güneş Ödülünü Bakan'dan aldı
Yarışmaya Alanya'dan katılan Hasine Esma Güneş ödülünü ailesi ile birlikte davet edildiği 15 Temmuz resim sergisinde Sayın Bakanımız Ziya Selçuk'un elinden aldı.
13 Temmuz 2021 - Salı 16:13
YAŞAM

15 Temmuz resim yarışmasına Alanya'dan katılan Hasine Esma Güneş Antalya birincisi ve Türkiye üçüncüsü olmuştu,

Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü dolayısıyla özel öğrencilerin katılımıyla 81 ilde düzenlenen resim yarışmasında, her ilde birinci olan eserlerin sergilendiği sergiyi açtı. 


    
Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Bakanlık merkez binada gerçekleştirilen serginin açılışında yaptığı konuşmada, milletimiz için çok özel bir günün anısına gerçekleştirilen resim yarışmasında, özel öğrencilerle bir arada bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. 

Türk milletinin 15 Temmuz'da verdiği mücadelenin ardından kazanılan demokrasi zaferinin dördüncü yıl dönümünü büyük bir gururla andıklarını belirten Baka Selçuk, "Millî Eğitim Bakanlığı olarak okullarımızda gerek ders içi gerek ders dışı faaliyetlerle bu kutlu günün öğrencilerimiz tarafından daha iyi anlaşılması ve en önemlisi ders çıkarılması gayreti içindeyiz." dedi. 
 

Çocukların demokrasi bilincinin gelişimi için çaba gösterdiklerini ifade eden Bakan Selçuk, "Bu çabanın ailede ve toplumumuzda bir karşılığı olmalıdır. Bu bağlamda çocuklarımızın demokrasi algısının her mecrada, çocuklarımızın olduğu her yerde, desteklenmesi bizler için kıymetlidir." değerlendirmesini yaptı. 
 

Resim sergisinde özel öğrencilerin ortaya koyduğu eserlerin önemine işaret eden Bakan Selçuk, "Bakanlık olarak özel öğrencilerimizi her anlamada desteklemek ve onların geleceğe daha emin adımlarla yürümesini sağlamak, şahsım ve bakanlığım adına kutsal bir vazifedir." ifadelerini kullandı. 
 

Bakanlık olarak eğitimde adalet temelli bir yaklaşımı güçlendirmek için hayata dezavantajlarla devam eden çocuklara sahip çıkmayı öncelikleri arasında yer aldığını belirten Bakan Selçuk, şunları söyledi: "Özel çocuklarımız için 2023 Eğitim Vizyonu'nda yapacak olduğumuz çalışmaların her bir bireyin hakkını eşit şekilde koruma ve hakkı sahibine teslim etme bakış açısıyla işe başlamıştık. Bu perspektifle birçok çalışmayı öğrencilerimizin daha kaliteli eğitim almaları için özveriyle gerçekleştiriyoruz"dedi.

 

 

 

 

Editör:Hamdi Acet
Adınız
Yorumunuz
Hiç yorum yapılmamış.

0