Reklamı Geç
HABER DETAY
Başkan Yücel Batı Bölgesinde Esnaflarla Buluştu
Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, esnaf buluşmalarına devam ediyor. Konaklı Mahallesi’nde esnaflarla bir araya gelen Başkan Yücel, “Konaklı’da 20 Milyon TL’lik Kültür Merkezi'ni hayata geçirdik. Şimdi de 10 Milyon TL’lik Türkler’e kadar uzanan Sahil Bandı Projemizi hayata geçireceğiz.
09 Temmuz 2021 - Cuma 17:26
YAŞAM

Konaklı’nın çehresini değiştirecek projelerimizi söz verdiğimiz gibi bir bir hayata geçiriyoruz” dedi.

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, doğudan batıya, kuzeyden güneye toplumun her kesimiyle istişarelerine, yatırım planlamalarını ve projelerini üretmeye ve götürmeye devam ediyor. Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Konaklı Mahalle Başkanı Ali Yüksel ve İlyas Yüksel’in davetinde Konaklı Mahallesi esnaflarıyla bir araya geldi. 


MHP Alanya İlçe Başkanı Mustafa Türkdoğan ve Alanya Belediye Meclis Üyesi Ali Şahin’in de eşlik ettiği programda Başkan Yücel, “Konaklı beni evladı gibi benimsedi, sahip çıktı. Ben de Konaklı’yı evim belledim, her zaman sahip çıkıyorum ve çıkmaya da devam edeceğim” dedi.


“TÜM KADEMELERİMİZLE GAYRETLE ÇALIŞTIK”

Pandemi sürecinde de yürütülen hizmetleri katladıklarını belirten Başkan Yücel şu konulara değindi: “Pandemi sürecinde esnaflarımızı, vatandaşlarımızı, değerlerimizi korumak için var gücümüzle çalıştık. Her yere, herkese erişmeye gayret gösteriyoruz. Kardeş kardeşin cenazesine bile gidemediği döneme denk geldik. 2014’te göreve başladığımızda Alanya nüfusu 274 bin idi bugün 334 bin. 7 yılda 60 bin nüfus artışı yaşadık. Altyapı, üstyapı, sosyal alanları, ulaşımı, eğitimi, sağlığı, kültürel alanları derken her şey arttı.


“STRATEJİK PLAN HEDEFİMİZİ YÜZDE 70 TUTTURDUK”

Ancak başarılı yapılanmamız sayesinde ihtiyaçları karşılamakta hiçbir zaman zorlanmadık, yeni yatırımlarımızı üst üste koyduk sırayla bitirdik. Belki yetişemediğimiz yerler oldu, elini sıkamadığımız vatandaşlarımız oldu ama biz sizlerden aldığımız bu emaneti en iyi şekilde temsil edip, sahip çıktık. Stratejik planımızda yüzde 70 başarı oranı tutturarak çalışıyoruz.”


“EMANET ETTİĞİNİZ ALANYA’YA EN İYİ ŞEKİLDE SAHİP ÇIKIYORUZ”

“Alanya’ya en iyi en kaliteli hizmeti getirmeye devam edeceğiz” diyen Başkan Yücel, “Bölgedeki diğer belediyelerin çok üstünde hizmet kapasitesine sahibiz ve üstüne çıkıyoruz. Siz bizi buraya sizin adınıza çalışalım diye seçtiniz, biz de sizin emanetinizi en iyi şekilde, hak hukuk kuralları içerisinde adaletli bir şekilde yükseğe taşımaya çalışıyoruz” şeklinde konuştu.


“ÖRNEK ALINAN BİR BELEDİYE OLDUK”

Alanya Belediyesi’ne 2 yıllık süreçte 250’den fazla belediyenin çeşitli çalışmalarda örnek almak ve danışmanlık yapılması için başvuruda bulunduğunu dile getiren Başkan Yücel,  “2 yıllık zaman dilimi içerisinde 250 civarında belediye yönetimi sadece Alanya Belediyesi’nin uygulamalarından örnek almaya geldi. Sıfır atık, engelsiz kent, modern şehirler alanında bizden destek istiyorlar. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bile bize belediye yönlendirmesi yapıyor, bizden örnek almaya geliyorlar. Biz yaptığımız hizmetleri anlatmakta zorlanıyoruz. Alanya’ya hizmette yetişiyoruz, hizmeti anlatmakta yetişemiyoruz” ifadelerini kullandı.


“20 MİLYON TL’LİK KONAKLI KÜLTÜR MERKEZİ MİSAFİRLERİNİ BEKLİYOR”

Konaklı Mahallesi’nin yıllardır özlemi ve talebi olan Kültür Merkezi ve Düğün Salonu Projesi’nin 20 Milyon TL bedelle yapımının tamamlanarak misafirlerini beklediğini söyleyen Başkan Yücel, “Her geldiğimizde bana düğün salonu sorardınız, bir sene oldu bitireli, ama araya pandemi girdi daha düğün yapamadık. Her şeyiyle hazır duruyor. 20 Milyon TL’lik yatırımımız hazır. Tesisimiz hem düğün salonu hem kültür merkezi olarak kullanılabilecek. Gençlik ve Spor Müdürlüğümüz ile birlikte hemen yanına spor salonu da yapılıyor” diye konuştu.


“TRAFİK SORUNUNA DA NEŞTERİ KISA ZAMANDA VURUYORUZ”

Konaklı’ya ulaşımı, şehir içerisindeki trafik yoğunluğunu rahatlatacak projeler üzerinde çalıştıklarını belirten Başkan Yücel, yeni bağlantı yolları için hazırlıkların sürdüğünü söyledi. Başkan Yücel, “Trafik yoğunluğunu azaltmak için direkt Payallar’dan hal yoluna çıkış, Güzelbağ ve Gündoğmuş yolu için de Karayolları ile ilgili protokoller hazırlıyoruz. Plan tadilat çalışmalarımız bitti. 18 madde uygulaması da 1 sene içerisinde biterse o yolu da Alanya’ya kazandıracağız. Hem trafiği azaltacak hem de ulaşım mesafesini kısaltacağız” dedi.


“10 MİLYON TL’YE MAL OLAN KONAKLI SAHİL YOLU PROJESİ ÇEHREYİ DEĞİŞTİRECEK”

“Konaklı, Payallar ve Türkler’e kadar olan sahil bandı yürüyüş yolu projesini hayata geçiyoruz” diyen Başkan Yücel, “4 Milyon TL’si Çevre ve Şehircilik Bakanlığı hibesiyle olmak üzere Sahil Bandı Projesine 10 milyon liralık yatırım yapıyoruz. Bizim kendi düşündüğümüzden de güzel bir eser ortaya çıkacak. Seneye her şeyiyle dört dörtlük bir alan hazırlanmış, hizmete girmiş olacak. Kargıcak’tan bisiklete binen bir insan Alanya merkeze kadar nasıl kesintisiz gelecekse, Şubat-Mart ayında da Avsallar’a kadar gidecek” ifadelerini kullandı.


ESNAFLARDAN BAŞKAN YÜCEL’E TEŞEKKÜR

Esnaflar da Başkan Yücel’e Konaklı’ya ve Batı bölgesine yaptığı yatırımlardan dolayı teşekkür etti. Konaklı’nın eşi görülmemiş bir hizmet aldığı dönem geçirdiğini belirten esnaflar, “Başkanımız Konaklı Mahallesi’ne verdiğiniz sözleri bir bir tuttunuz. Yeni projelerinizi de duyduk, gördük. Allah sizden razı olsun. Konaklı’nın 2019 seçimlerinde doğru tercih yaptığını bir kez daha kanıtladınız. Her şey için teşekkür ederiz” dediler.

 

Editör:Hamdi Acet
Adınız
Yorumunuz
Hiç yorum yapılmamış.

0