Reklamı Geç
HABER DETAY
Direnen Filistin Alanya’da
Filistin’de Anadolu Ajansı muhabirlerinin çektiği fotoğraflardan derlenen, Medya İş Sendikası tarafından Türkiye’yi gezdirilen ‘Direnen Filistin’ konulu fotoğraf sergisi Alanya’da açıldı.
05 Temmuz 2021 - Pazartesi 16:01
YAŞAM

Atatürk Anıtı önünde 2 gün sürecek serginin açılışına Alanya Belediye Başkan Yardımcısı Nazmi Yüksel, ALTSO Başkanı Mehmet Şahin, MHP Alanya İlçe Başkanı Mustafa Türkdoğan, Medya İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Sefa Özdemir, Akdeniz Gazeteciler Federasyonu (AGF) Genel Başkanı ve Alanya Gazeteciler Cemiyeti (AGC) Başkanı Gaye Coşkun, ALKÜ Genel Sekreter Yardımcısı Akif Hafif, ALKÜ Eğitim Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Hüseyin Lakadamyalı  kamu kurum ve kuruluşlarının idari birim amirleri, oda başkanları ile basın çalışanları katıldı. 

 


AGC Başkanı Coşkun, Medya İş Sendikası’nın turneye çıkardığı sergide Alanya’nın önemli bir ayak olduğunu söylediği konuşmasında şu ifadeleri kullandı: “Sendikamız bu sergiyi Alanya’ya getirmek isterken şöyle bir ifadede bulundu. Biz Filistin’de yaşanan bu dramı gazetelerimizde yansıttık. 


İslam dünyası bunu biliyor ama biz istiyoruz ki, turizmin merkezi ve çok sayıda yerleşik yabancının yaşadığı Alanya’da sergimiz yer alsın. Bütün dünya, insanlık yaşanan dramı gözlemlesin. Bu serginin Alanya’ya gelmesinin böyle bir anlam ve önemi de var. Sergi 2 gün boyunca burada açık kalacak. Medya İş Sendikası’na bu çalışma için teşekkür ediyorum. Fotoğraflar arasında yaralanmış, risk yaşamış gazeteciler var. Her koşulda emek harcayan savaş meydanında yaşam riskine rağmen dünyaya gerçekleri anlatma noktasında medya emekçilerine bu serginin oluşmasının temeli attıkları için teşekkür ediyorum.”


Medya İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Sefa Özdemir de serginin açılmasındaki katkıları için Coşkun’a teşekkür etti. Özdemir, “Sergiyi açmaktaki amacımız direnen Filistin’i ortaya koyabilmek. Çünkü Filistin’de yaşanan zulmü, sıkıntıyı Türkiye olarak çok iyi biliyoruz. Filistin’in bu dramına yıllardır kulak veren ve onların yanında yer alan en önemli İslam ülkesi Türkiye. Avrupa, ABD gibi büyük ülkeler bu drama gözlerini kapatırken, bizleri asıl üzen bazı İslam ülkelerinin de onlar gibi düşünmesi ve bu drama sessiz kalması. 


İsrail aslında bir terör devleti. Devlet demeye bile insanın dili varmıyor. Orada kadınları, çocukları bile katlediyorlar. Fotoğraflara baktığınızda özellikle kadınların Mescid-i Aksa’da gece gündüz nöbet tuttukları, orayı teslim etmedikleri, çocukların bombaların üzerine oturup dalga geçtikleri ve her türlü zulme, yıkıntıya rağmen onların arasında seccadelerini serip namaz kıldıklarını göreceksiniz. Orada yaşanan bu zulme karşı insanlar direniyorsa bizlere de burada düşen görev bunu ortaya koyabilmek. Amacımız turistlerin olduğu yerde bu sergiyi açabilmek ve bu zulmü onlara gösterebilmek” diye konuştu.


Filistin’de yaşanan vahşeti Anadolu Ajansı’nın çok güzel belgelediğini aktaran ALTSO Başkanı Mehmet Şahin ise, “Alanya dünyaya açılan bir pencere. Nüfusun yüzde 10’u hiçbir şehir yoktur ki yerleşik yabancı olsun. Bu vahşette gazeteciler daha zor şartlarda görev yapıyor ve yaralanıyor. Bu serginin amacına ulaşacağını düşünüyorum” dedi. 


“BU SERGİNİN AMACINA ULAŞACAĞINI DÜŞÜNÜYORUM”
ALTSO Başkanı 
Mehmet Şahin ise, “Alanya dünyaya açılan bir pencere. Nüfusun yüzde 10’u hiç bir şehir yoktur ki yerleşik yabancı olsun. Bu vahşette gazeteciler daha zor şartlarda görev yapıyor ve yaralanıyor. Bu serginin amacına ulaşacağını düşünüyorum” açıklamasında bulundu.  


“HEP BERABER BU ZULME KARŞI ÇIKACAĞIZ”
Alanya Belediye Başkan Yardımcısı Nazmi Yüksel de, “Hele bu konu ilk kıblemiz olan Mescid-i Aksa ise bütün Müslümanların ve ülkemizin karşı çıkması gerekirken, Alanya’da da böyle bir konsept uyguladığı için Coşkun ve ekibine teşekkür ediyorum. Hep beraber bu zulme karşı çıkacağız” ifadelerini kullandı.


SERGİ BÜYÜK BEĞENİ TOPLADI
Açılış konuşmalarının ardından Alanya Belediye Başkan Yardımcısı Nazmi Yüksel, ALTSO Başkanı Mehmet Şahin, Medya İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Sefa Özdemir, Akdeniz Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı ve Alanya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Gaye Coşkun, ALKÜ Genel Sekreter Yardımcısı Akif Hafif açılış kurdelesini kesti. Açılışın ardından davetliler sergiyi gezdi.

Editör:Hamdi Acet
Adınız
Yorumunuz
Hiç yorum yapılmamış.

0