Reklamı Geç
HABER DETAY
Haydi Alanya Tiyatro izlemeye
ABT Açık Hava Temsillerine Devam Ediyor “Kafkas Tebeşir Dairesi” Bugün ve Yarın Seyirciyle Buluşuyor
02 Temmuz 2021 - Cuma 13:45
SANAT

Alanya Belediye Tiyatrosu (ABT) Açık Hava Temsillerine devam ediyor. Geçtiğimiz sezonun ilk oyunu "Kafkas Tebeşir Dairesi" bugün saat 20.30’da Alanya Belediyesi Açık Hava Tiyatrosu'nda seyirciyle buluşacak.


Alman tiyatro yazarı ve epik tiyatronun kurucusu Bertolt Brecht'in 1944 yılında kaleme aldığı, iyilik, dürüstlük, özveri, adalet gibi evrensel insanlık değerlerini, emek-mülkiyet ilişkisini sorgulayan-sorgulatan çarpıcı bir başyapıt olan eser, Belediye Tiyatrosu oyuncuları tarafından 2 Temmuz Cuma (bugün) ve 3 Temmuz Cumartesi (yarın) günleri saat 20:30 da ücretsiz olarak sahnelenecek.


BELEDİYE BAŞKANI ADEM MURAT YÜCEL: “OYUNUMUZ HAZIR, DAVETLİSİNİZ” DEDİ

COVID-19 pandemisi nedeniyle gösterileri Açık Hava Tiyatrosu’nda yapmak zorunda kaldıklarını hatırlatan Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, “Daha önceki temsillerimizde büyük beğeni ile izlenen oyunlarımızı Açık Hava Tiyatromuzda seyircilerimizle buluşturmaya devam ediyoruz. Geçtiğimiz günlerde oyuncularımız ‘Orhan Veli ile Git Gidebildiğin Yere’ adlı oyunu sahnelediler ve büyük alkış aldılar. Bugün ve yarın ise ödüllü oyunumuz ‘Kafkas Tebeşir Dairesi’ni sahneleyecekler. Hazırlıklarımız tamamlandı; oyunumuz ücretsizdir. Dinek Mevkiinde bulunan Açık Hava Tiyatromuza vatandaşlarımızı davet ediyorum” dedi.


135 dakika ve 2 perdeden oluşan oyunun yönetmenliği Devlet Tiyatroları Rejisörlerinden Yunus Emre Bozdoğan, müziği Oktay Köseoğlu, dramaturgi çalışmaları Devlet Tiyatroları Başdramaturgu Canan Kırımsoy, dekor tasarımı Tayfun Çebi, kostüm tasarımı Gökçe Şener, ışık tasarımı Ersen Tunççekiç, koreografi Utku Demirkaya, ritim saz çalışmaları ise Haydar Demir’e ait.


“OYUNUMUZ BİRÇOK DALDA ÖDÜL ALDI”

Alanya Belediye Tiyatrosu oyuncularının tam kadro yer aldığı oyunun birçok dalda ödüle layık görüldüğünü hatırlatan Alanya Belediyesi Tiyatro Müdürü Hüseyin Çinal, “Yeni Tiyatro Dergisi Jüri üyeleri tarafından izlenen oyunda yönetmen Yunus Emre Bozdoğan ‘Yılın Yönetmeni’ ödülünü alırken oyunun dramaturgu Devlet Tiyatroları Başdramaturgu Canan Kırımsoy ise ‘Yılın Dramaturgu’ ödülüne layık görülmüştü. ‘En İyi Kostüm’ ödülü Gökçe Şener’e, ‘Yardımcı Rolde En İyi Kadın Oyuncu Ödülü’ de Birke Muratal Doğan’a verilmişti” dedi.

Oyunda Vedat Akbulut, Aysel Özdemir, Nejat Koper, Fırat Onur Deniz, Nilay Kara, Emir Burak Kaya, Esra Tığlı Kutertan, Murat Demir Tetik ve Birke Muratal Doğan görev alıyor.

 

 

 

Editör:Hamdi Acet
Adınız
Yorumunuz
Hiç yorum yapılmamış.

0