Reklamı Geç
HABER DETAY
Başkan Yücel Muhtarlarla İstişare Toplantılarını Sürdürüyor
Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, vatandaşla belediye arasında köprü görevi gören muhtarlarla kahvaltıda bir araya geldi.
29 Haziran 2021 - Salı 17:10
YAŞAM

Merkez ve Dim bölgesi mahalle muhtarlarını ağırlayan Başkan Yücel, muhtarların talep ve sorunlarını dinledi. Başkan Yücel, “Merkezden kırsal bölgelere kadar en kaliteli hizmeti götürüyoruz. Halkımızın huzuru ve mutluluğu için gece gündüz demeden yoğun bir şekilde çalışıyoruz.” dedi.


Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Cikcilli Düğün Salonu’nda Asmaca, Bademağacı, Gümüşkavak, Uzunöz, Kuzyaka, Üzümlü, Bıçakçı, Uğurlu, Taşbaşı, Dere, Oba, Değirmendere, Tosmur, Cikcilli, Çıplaklı, Kızılcaşehir, Obaalacami, Basırlı, Karakocalı, Akçatı, Türktaş, Mahmutseydi, Süleymanlar, Dim Alacami, Hacımehmetli muhtarları ve Muhtarlar Derneği Başkanı Hasan Yüksel ile kahvaltıda bir araya geldi. Başkan Yücel’e icracı müdürlüklerden sorumlu Başkan Yardımcısı Özgür Karamut ve birim müdürleri de eşlik etti. 

Belediye Başkanı Yücel, 3 haftadır aralıksız sürdürdüğü muhtarlarla istişare toplantısında muhtarların sorunlarını, talep ve önerilerini dinledi.


“KIRSAL-MERKEZ AYRIMI OLMAKSIZIN HİZMET AKIŞI SÜRÜYOR”

Alanya’ya en iyi hizmeti getirmek için uğraş verdiklerini belirten Başkan Yücel, “İcracı müdürlüklerimiz elinden geldiğince çalışıyorlar. Her işin takipçisi olduğumuzu bilmenizi isterim. Alt ve üst yapı anlamında tüm çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Alanya bir merkez ilçesi değil, merkez ilçelerin ne yaylası vardır ne köyü vardır, biz çok geniş bir arazide yaylalara kırsal mahallelere en kaliteli hizmeti götürüyoruz” diye konuştu.


“2021’DE HEDEFİMİZ YÜZDE 100 YATIRIM BAŞARI ORANINA ULAŞMAK”

2020 yılında büyük zorluk yaşadıklarını belirten Başkan Yücel, “Pandemiye rağmen 2020 yılında yatırım hedefimizi yüzde 95 oranında tutturduk. Ancak yine pandemi nedeniyle gelirlerde büyük kayıp yaşadık. Geçen sene hedef gelirlerimizden 70-80 milyon geriye düştük. Gelirlerimiz azalsa da hizmet ve yatırımlarımızı arttırdık. 2021’de çok daha iyisini hedefliyoruz. Alanya için verimli bir yıl yaşamak, yüzde 100 oranına yaklaşmış olmak istiyoruz.” şeklinde konuştu.


“ALANYA DÜNYANIN CAZİBE MERKEZİ HALİNE GELDİ”

“Alanya yerli yabancı herkesin cazibe toplayan bir kenti haline geldi” diyen Başkan Yücel, “Alanya’yı daha iyi noktalara taşımak için eğitimden sağlığa her alanda çalışıyoruz. Biz her şeyin eğitimle olacağına inanıyoruz ve yatırımlarımızı bu yönde yapıyoruz.” dedi.


“KENDİ KENDİNE YETEN, ÜRETEN VE GÜÇLÜ BİR BELEDİYE OLDUK”

“Halkımızın refahı ve mutluluğu için işimizin başındayız” diyen Başkan Yücel, “Herkesin ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde doğru planlamalarla yatırımları hayata geçiriyoruz. Beton santralimiz durmadan çalışıyor. Özel firmalar bizim kadar beton üretmiyor. Kaldı ki geçen yıl ile bu yıl fiyat kıyaslaması yapıldığı zaman maliyetlerin tam üç kat arttığını ve yatırımlarımızın ne denli doğru olduğunu görüyoruz” diye konuştu.


“ALANYA BELEDİYESİ’NİN ARAÇ FİLOSU BÖLGENİN EN GÜÇLÜ FİLOLARI ARASINDA”

Başkan Yücel, Alanya Belediyesi’nin olarak araç filosunu sürekli geliştirmeye ve genişletmeye gayret ettiklerini belirtti. “En iyi hizmeti en verimli şekilde ulaştırmaya çalışıyoruz” diyen Başkan Yücel, “Göreve geldiğimizden bu yana araç filomuzu iki katından fazla artırdık. Bugün biz 570 araç ile bölgenin en güçlü araç filolarına sahip belediyelerinden birisiyiz. Kimi zaman yetiştiremiyoruz, kiralama yoluna gidiyoruz. O denli yoğun bir çalışmanın içerisindeyiz” şeklinde konuştu.


“ÇÖP TOPLAMA HİZMETİ VE SIFIR ATIK ALANINDA LİDER KONUMDAYIZ”

Temiz ve sağlıklı bir Alanya adına büyük yatırımlar yaptıklarını belirten Başkan Yücel, “2014’te Alanya genelinde 12 bin olan çöp konteyneri sayısı bugün 24 bini aştı. Ambalaj atıkları kutusu 12 bini aştı. 65 araçlık çöp toplama filosu bugün 133 araç oldu. 45 araçla ambalaj atık hizmeti veriyoruz. Sıfır atık alanında ödüllü belediyeler arasına girdik” dedi.


“YOLLARI KALİTELİ VE KONFORLU HALE GETİRİYORUZ”

Yol düzenlemelerini sıklaştırdıklarını belirten Başkan Yücel, “Karmaşık ve sıkışık yollarda çalışmalar yaparak seyir kalitesini ve ulaşım konforunu arttırmak için mücadele veriyoruz. Şehir içerisinde yoğunlukla kullanılan yollarda düzenlemeler yaparak şehir içi trafiği rahatlatmaya çalışıyoruz” diye konuştu.


“ALANYA’YI İMAR SORUNLARINDAN ARINDIRIYORUZ”

Alanya’nın hemen hemen her bölgesinde irili ufaklı bulunan imar sorunlarını çözmek adına büyük gayret sarf ettiklerini belirten Başkan Yücel, “Kentimizin çeşitli noktalarında yaşanan imar sorunlarını çözmek için yoğun mesai harcıyoruz. Geçmişten bugünlere uzanan sorunları tek tek nihayete erdiriyoruz. 60 yıllık sorun olan bölgeden tutun da yıllardır kanayan yara haline gelmiş, bir davadan başka bir davaya açılan yerleri de çözüme kavuşturuyoruz” dedi.


“BAYRAM HAZIRLIKLARIMIZ SÜRÜYOR”

Başkan Yücel son olarak şunlara değindi: “Yasakların 1 Temmuz itibariyle esnetilmesiyle birlikte kurban bayramının oldukça yoğun geçeceğini düşünüyoruz. Ekiplerimiz hazırlıklarını sürdürüyor. Bu dönemde yaşanabilecek olası aksaklıkların önüne geçmek için çözüm masamız ve ilgili müdürlüklerimiz emrinizde. Bizlere bildirmekten sorunları ulaştırmaktan çekinmeyin. Alanya için hep birlikte birlik beraberlik içerisinde çalışmaya devam edeceğiz. Allah birliğimizi ve dirliğimizi daim etsin. Biz sizlerle güçlüyüz.”

 

 

 

Editör:Hamdi Acet
Adınız
Yorumunuz
Hiç yorum yapılmamış.

0