Reklamı Geç
HABER DETAY
2021 Yılı Vekâletle Kurban Kesim Bedeli Belli Oldu
Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı tarafından 2021 yılı için Vekalet Yoluyla Kurban Kesim Bedelleri belli oldu.
10 Haziran 2021 - Perşembe 13:48
YAŞAM

Allah’a yakınlaşmaya vesile olan şey anlamına gelen kurban, birçok güzelliği ve manayı da içerisinde barındırmaktadır. 


Keseceği kurbanı ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak isteyen vatandaşlarımıza yardımcı olmak, bu ibadetin dini hükümler doğrultusunda ve amacına uygun şekilde ifasını sağlamak için “Diyanet İşleri Başkanlığı ile Türkiye Diyanet Vakfı işbirliğinde” vekâlet yoluyla kurban kesim organizasyonu düzenlenmektedir.

Vekalet yoluyla kurban kesim organizasyonu sadece kurban kesimi ve et dağıtımı şeklinde planlanmamakta olup; bu organizasyon sayesinde dünyanın dört bir tarafındaki Müslümanlara bayram coşkusunun, heyecanının yaşatılması hedeflenmektedir.


Bu kapsamda Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı tarafından 2021 yılı için Vekalet Yoluyla Kurban Kesim Bedeli Yurt İçi 1125 TL, Yurt Dışı 925 TL olarak belirlenmiştir.

Vatandaşlarımız bagis.tdv.org adresinden, Banka/PTT şubelerinden ve Alanya Müftülüğümüz aracılığıyla kurban bağışında bulunabilir, yurt dışında yaşayan gurbetçi vatandaşlarımız da Din Hizmetleri Müşavirlikleri ve ataşelikler ile bu ülkelerdeki dernek ve din görevlileri aracılığıyla kurban bağışlarını yapabilirler.

Editör:Hamdi Acet
Adınız
Yorumunuz
Hiç yorum yapılmamış.

0