Reklamı Geç
HABER DETAY
Alanya Belediyesi Trafik Eğitim Parkı Eğitimlerine Yeniden Başladı
Trafikte bilinçli bireylerin yetişmesi adına hizmet veren Alanya Belediyesi Trafik Eğitim Parkı, COVID-19 nedeniyle ara verdiği öğrenci eğitimlerine okulların yeniden açılmasıyla birlikte tekrar başladı. Okullardan gelen ilk öğrenciler trafik kurallarını uygulamalı olarak öğrendiler.
09 Haziran 2021 - Çarşamba 15:38
YAŞAM

Alanya Belediyesi Trafik Eğitim Parkı, COVID-19 (Yeni Tip Koronavirüs) salgını nedeniyle verilen aranın ardından yenilenen yüzüyle öğrencilere yönelik eğitimlerine tekrar başladı. Zorunlu olarak verilen arada sosyal mesafe, maske ve hijyen kurallarına uygun olarak yetişkinlere yönelik eğitimlerine devam eden Trafik Eğitim Parkı, okulların açılmasıyla birlikte yeniden öğrencileri ağırlamaya başladı. Her yaş grubundan ziyaretçilerine kapılarını açan parkta, trafik kuralları, tabela ve levhaların anlamları, trafikte güvenli seyir için yapılması gerekenler, yaya güvenli geçiş noktaları ve sürüş deneyimi adına verilebilecek tüm bilgiler veriliyor.


A’DAN Z’YE HER BİLGİYİ SUNABİLECEK TEKNİK ALT YAPI VE PERSONEL MEVCUT

Alanya Belediyesi Trafik Eğitim Koordinatörü ve Alanya Belediyesi Trafik Eğitim Parkı Müdürü Bilge Toksöz, Trafik Eğitim Parkı’nın alt yapısının akan bir trafiğe uygun şekilde düzenlendiğini belirtti. Trafikte seyir halinde karşılaşılabilecek her türlü durumun canlı bir simülasyonunun burada oluşturulduğunu belirten Toksöz, “Işıklı araç ve yaya yollarından tünel ve alt-üst geçitlere kadar her detayı düşünülerek tasarlanan parkımızda uzman ekibimizle eğitim veriyoruz” dedi.


ÖNCELİK ÇOCUKLARDA GÜVENLİ TRAFİK BİLİNCİNİ OLUŞTURMAK

Trafik Eğitim Koordinatörü Bilge Toksöz, Trafik Eğitim Parkı’nın her yaştan misafire açık olduğunu belirterek, öncelikli amaçlarının çocuklara güvenli trafik bilincini aşılamak olduğunu söyledi. Toksöz, “Alanya Belediyesi ve Alanya Emniyet Müdürlüğümüz ile ortaklaşa olarak burada eğitimlerimizi her yaştan misafirlerimize veriyoruz. İlkokul öğrencilerinden çeşitli alanlarda faaliyet gösteren şoför arkadaşlara kadar eğitim imkanı sunuyoruz. Önceliğimiz çocuklarda güvenli trafik bilincini oturtmak ve gelecek nesli daha bilinçli hale getirmek” diye konuştu.


UZUN ARANIN ARDINDAN İLK MİSAFİRLER ÖĞRENCİLER OLDU

COVID-19 nedeniyle ara verilen öğrencilere yönelik eğitimler, yasakların gevşetilmesi ve okulların açılmasıyla birlikte yeniden başladı. Bugün ilk çocuk misafirlerini ağırlayan Trafik Eğitim Parkı’nda çocuklara emniyet kemerinin önemi, trafik levhalarının anlamları, kurallara uygun şekilde geçitlerin kullanılması ve akülü araçlarla trafik deneyimi anlatıldı. Minik öğrencilere kek ve meyve suyu ikramı da yapıldı.

Editör:Hamdi Acet
Adınız
Yorumunuz
Hiç yorum yapılmamış.

0