Reklamı Geç
HABER DETAY
Yunus’un Ayak İzleri Projesi’nde Konuk Yazar Suat Turgut Oldu
Cikcilli Mehmet Emine Öncü İlkokulu 1-C ve 4-B öğrencileri, eTwining projesi kapsamında oluşturulan “Yunus’un Ayak İzleri” projesinde yazar Suat Turgut ile bir araya geldiler.
07 Haziran 2021 - Pazartesi 15:52
EĞİTİM

Cikcilli Mehmet Emine Öncü İlkokulu 1-C ve 4-B sınıfı öğrencileri, öğretmenleri Ferit Can ve Belkıs Ergün koordinatörlüğünde çalıştıkları eTwining projesi “Yunus’un Ayak İzleri” projesi ile Anadolu'da Türkçe şiirin öncüsü olan tasavvuf ve halk şairi Yunus Emre’yi tanımaya ve tanıtmaya devam ediyorlar.


YAZAR BULUŞMASININ KONUĞU SUAT TURGUT OLDU
Bu kapsamda öğrenciler, “Adam Olmuş Çocuklar” serisinin yazarı Suat Turgut ile yazar buluşmasını gerçekleştirdiler. Alanya’nın ev sahipliğini, moderatörlüğünü Belkıs Ergün’ün üstlendiği, İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Er ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yılmaz’ın katılımıyla gerçekleşen yazar buluşmasına Türkiye’nin çeşitli şehirlerinden öğretmen, öğrenci ve veliler de iştirak etti.


YUNUS EMRE’Yİ YAZAR TURGUT’TAN DİNLEDİLER
2021 yılı, Türk dili ve kültürünün en önemli şahsiyetlerinden Yunus Emre’nin vefatının 700. yıl dönümü olması münasebetiyle UNESCO tarafından ayrı bir öneme sahip. 2021 Yunus Emre ve Türkçe Yılı münasebetiyle organize edilen söyleşide yazar Suat Turgut öğrencileri ve velileri bilgilendirdi. Söyleşi öncesinde yazar Suat Turgut’un Yunus Emre kitabını okuyan öğrenciler, kitabın yazarıyla tanışmanın mutluluğunu yaşadılar.

MERAK ETTİKLERİ SORULARIN CEVAPLARINI ALDILAR
Keyifli anlara sahne olan yazar buluşmasına yoğun ilgi gösteren öğrenciler ve veliler Yunus Emre hakkında bilgilendi ve hakkında merak ettikleri tüm soruları sorma fırsatı buldular. Söyleşiden duydukları memnuniyeti yazar Turgut’a ileten öğrenci ve veliler projenin uygulayıcısı öğretmenlere teşekkürlerini ilettiler.
DESTEKÇİLERE TEŞEKKÜR

 

 

 

 

 

Editör:Hamdi Acet
Adınız
Yorumunuz
Hiç yorum yapılmamış.

0