Reklamı Geç
HABER DETAY
Doğu Akdeniz’de medyanın en çok konuştuğu sorunlar
AGF Genel Başkanı ve AGC Başkanı Coşkun, 3 gün süren Doğu Akdeniz Turu’nun ardından yaptığı açıklamasında sektörün en çok konuştuğu sorunlara işaret etti.
07 Haziran 2021 - Pazartesi 15:15
YAŞAM

Akdeniz Gazeteciler Federasyonu (AGF) Genel Başkanı ve Alanya Gazeteciler Cemiyeti (AGC) Başkanı Gaye Coşkun, AGF Onursal Başkanı ve Antalya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mevlüt Yeni ve Akdeniz Gazete Sahipleri Derneği Başkanı ve AGF Genel Saymanı Ahmet Yenigün ile çıktığı Doğu Akdeniz turunda Mersin Gazeteciler Cemiyeti, Cebelibereket Gazeteciler Cemiyeti (CGC), İskenderun Gazeteciler Cemiyeti, Hatay Gazeteciler Cemiyeti ve Kahramanmaraş Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret etti. Bu ziyaretlerde Coşkun, sektör temsilcileri ile görüştü ve sorunları dinledi. 


'BİRLİKTEN KUVVET DOĞAR'
Heyetin ziyaretinde ilk durak Mersin Gazeteciler Cemiyeti oldu. Mersin Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Kaya Tepe, Başkan yardımcısı Şevket Coşkun, yönetim kurulu üyeleri Abdullah Biçer ve Mehmet Miras ile Federasyon temsilcisi Haldun Okdemir’in hazır bulunduğu ziyarette mesleki konular konuşuldu. Mersin Gazeteciler Cemiyeti'nin Türkiye’nin tek ve en güçlü gazeteci örgütü olan Akdeniz Gazeteciler Federasyonu’na katılması gerektiğini dile getiren Onursal Başkan Mevlüt Yeni, “Birlikten kuvvet doğar. Mersin Gazeteciler Cemiyetini bünyemizde görmek istiyoruz” dedi. Hoş bir sohbetin ardından Federasyon başkan ve temsilcileri Osmaniye, Kahramanmaraş ve İskenderun ile Antakya cemiyetlerine nezaket ziyaretinde bulunmak için Mersin’den ayrıldı.


İKİNCİ DURAK OSMANİYE 
AGF heyeti ziyaretin ikinci durağında Osmaniye Cebelibereket Gazeteciler Cemiyeti’ne gitti. TGK Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Yeni, AGF Genel Başkanı Gaye Coşkun ve Akdeniz Gazete Sahipleri Derneği Başkanı Ahmet Duran Yenigün, CGC Başkanı, AGF Genel Sekreteri ve TGK Yönetim Kurulu Üyesi Ali Cihangir’e, Akdeniz Gazeteleri Yayın Grubu Kurucusu ve Akdeniz Gazete Sahipleri Yönetim Kurulu Üyesi L.Taner Deniz için gerçekleştirilen taziye ziyaretinde bulundular. 


Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Yeni, başsağlığı dileğinde, konfederasyonun büyük bir aile olduğunu, bu aileye ilk kurulduğu günden bu yana Cebelibereket Gazeteciler Cemiyetinin varlığı ile güç verdiğini anlattı. Yeni, “CGC, federasyon ve konfederasyonumuzun ilk kuruluşundan bu yana bizimle birlikte yol alıyor. Ali Cihangir başkanlığındaki CGC ailesi örnek çalışmaları ve duruşu ile taktir alan bir basın ailedir. Hepsine tek tek teşekkür ediyorum” dedi.


HEDEFLERİ ANLATTI, BEKLENTİLERİ DİNLEDİ
Akdeniz Gazeteciler Federasyonu (AGF) Genel Başkanı Gaye Coşkun, Osmaniye basınına başsağlığı dilerken, AGF’nin hedeflerini anlattı, talepler konusunda da beklentileri dinledi. Akdeniz Gazeteciler Federasyonu ailesinin egolarından arınmış basın mensuplarından oluştuğunu anlatan Coşkun, “Bizler bu çatı altında sadece mesleki mücadele için varız. Bu böyle devam edecektir. 


Bunu Mevlüt başkanda gördük. Biz her gün bir araya gelemeyeceğiz ama teknoloji sayesinde diyalog halinde olacağız. Bir şeyler yapabilmek için çalışacağız. Güzel projeler üretebiliriz. Mesleğimiz adına burası bir çakıl taşıdır ama hepimiz birlik olduğumuz zaman bir okyanus oluşturabiliriz” ifadelerini kullandı. Akdeniz Gazete Sahipleri Derneği Genel Başkanı Ahmet Duran Yenigün ise çok değerli bir yönetim kurulu üyesini kaybetmenin üzüntüsünü yaşadığını dile getirdi.


AGF ONURSAL BAŞKANI VEDA ETTİ, HELALLİK İSTEDİ 
Coşkun, Yeni ve Yenigün, Cihangir Hatay’a geçerek burada Hatay Gazeteciler Cemiyeti İskenderun Temsilciliği ve İskenderun Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret ettiler. Gerçekleştirilen ziyarette 1 Temmuz’da yapılacak olan Gazeteciler Konfederasyonu Olağan Genel Kurulu öncesinde de bilgiler veren AGF Onursal Başkanı Yeni, federasyon genel başkanlığı süresi boyunca destek veren cemiyet başkanlarına ve meslektaşlarına veda ziyaretini gerçekleştirdi. HGC İskenderun Temsilciliği’nde gerçekleşen buluşmada ise Temsilci Sabriye Sönmez, üyeleri ile birlikte sorunlarını anlattı. Federasyon ve konfederasyondan beklentiler dile getirildi.  


Hatay Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Abdullah Temizyürek ve Yönetim Kurulu’nun ev sahipliğindeki temaslar sırasında AGF ekibi gazete ve televizyonları ziyaret etti. Beyzade Medya’ya gerçekleşen ziyarette mesleki görüş alış verişlerinde bulunuldu. HGC yönetim kurulu ve gazete sahipleri ile Hatay’da AGF Onursal Başkanı Mevlüt Yeni onuruna bir akşam yemeği düzenlendi. 


Harbiye Boğaziçi Restoran'da onuruna verilen yemekte kısa bir veda konuşması gerçekleştiren AGF Onursal Başkanı Mevlüt Yeni, “Birlik, beraberlik ve dayanışma içerisinde kurulduğumuz günden bu zamana kadar yanımda olan ve desteklerini esirgemeyen meslektaşlarıma bir kez daha teşekkür ediyorum. Artık görevimiz buraya kadar. Ümit ediyorum ki benden sonra görevi devralan Genel Başkanımız Gaye Coşkun ve beraberinde bulunan yönetim kurulu üyesi meslektaşlarımız da bu bayrağı daha da yukarıya taşıyacaklarına inanıyorum. 


Hatay Gazeteciler Cemiyeti Başkanımız Abdullah Temizyürek ve beraberinde bulunan yönetim kurulu üyelerine düzenlemiş oldukları bu organizasyondan dolayı teşekkür ediyor, görevlerinde başarılar diliyorum” dedi. Yapılan konuşmanın ardından Hatay Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Abdullah Temizyürek tarafından AGF Onursal Başkanı Mevlüt Yeni’ye anı tabağı hediye edilirken, AGF Genel Başkanı Gaye Coşkun ise ev sahipliğinden ve misafirperverliğinden ötürü HGC Başkanı Abdullah Temizyürek’e bir tablo hediye etti.


KAHRAMANMARAŞ’A ZİYARET
Hatay’ın ardından Kahramanmaraş’a giden Coşkun, Yeni ve Yenigün, Kahramanmaraş Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti yönetim ve yayın kuruluşlarını ziyaret ederek Doğu Akdeniz turunu tamamladı. Kahramanmaraş Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret sırasında Manşet Gazetesi, AKSU TV ve Bugün Gazetesi’ne de ziyaretler gerçekleştirildi. Heyetin temasları Kahramanmaraş turu ile sürdü. 


ÖNEMLİ KONULAR KONUŞULDU 
AGF Genel Başkanı Gaye Coşkun, Doğu Akdeniz Turu’na ilişkin açıklamasında şunları söyledi: "Amacımız öncelikli olarak Onursal Başkanımız Mevlüt Yeni ile birlikte Doğu Akdeniz’de bulunan cemiyetlerimiz ziyaret etmekti. Genel Kurul sonrası ben üyelerimizle tanışırken, Onursal Başkanımız da veda yaptı. Mersin ile başlayan görüşmelerimizde Osmaniye Cebeli Bereket Gazeteciler Cemiyeti, İskenderun GC, HGC İskenderun Temsilciliği, Hatay Gazeteciler Cemiyeti ve Kahramanmaraş Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti’ne gittik. Temaslarımız sırasında gazete ve televizyonlarımızı da ziyaret ettik, sorunları dinledik. 


Genel olarak sektörümüzün sorunları benzer. Şehirlerimizin kendisine has özellikleri bir yana, sektörün sorunları aynı. İstihdama yönelik kalifiye eleman sorunu başta olmak üzere pandeminin sektörde yarattığı etkiler önemli konu başlıkları idi. Bu sorunları ise kısaca şu şekilde özetleyebiliriz: 
1-Pandemi döneminde yayıncı kuruluşların gelirleri düştü. Abone ve reklam müşterilerinin bütçe düzenlemeleri sektörü olumsuz etkiledi. 


2-İstihdam paketlerinde medya sektörüne yönelik ciddi ekonomik destekler yer almadı. Bu anlamda TGK sürdürdüğü çalışmanın bir an önce tamamlanmasını bekliyoruz. 


3-Yapılandırılan ödemelerin günü geldiğinde kaynaklar artmadığı için ödeme güçlükleri yaşanıyor. Yeni bir düzenleme beklentisi bulunuyor.


4-Özellikle gazetelerimiz için kağıt maliyeti boyumuzu aştı. Baskı maliyetleri dövizle birlikte arttı. Kağıt temininde indirim ya da benzeri bir ekonomik destek bekleniyor. 


5-TGK girişimleri ile Turkuaz Kart sahibi gazeteciler aşılandı. Teşekkür ederiz. Ancak sektörün diğer çalışanlarına da aynı öncelik sağlanmalı. 


6-İnternet yasası çıkartılmalı. Kişisel gazetecilik faaliyetleri denetlenmeli. Sosyal medya gazeteciliği ya da merdiven altı gazetecilik gibi kavramlara karşı sektörün gerçek emekçileri desteklenmeli, hakları korunmalı."

Editör:Hamdi Acet
Adınız
Yorumunuz
Hiç yorum yapılmamış.

0