Reklamı Geç
HABER DETAY
AGC’den sahte kartlara QR Kodlu çözüm
Alanya Gazeteciler Cemiyeti internet sitesini (www.alanyagc.org) geliştirerek güncelledi. Faaliyet ve mesajlarımızın duyurulduğu kurumsal bilgilendirme mecramızda yapılan bu düzenleme ile kurumsal kimliğe yakışır QR kod uygulaması oluşturuldu.
28 Mayıs 2021 - Cuma 14:35
YAŞAM

Böylece sahte kartlara yönelik üye güvenliğinin sağlanması da amaçlandı. 

 

Bilindiği gibi, içinde bulunduğumuz pandemi döneminde gazeteciler görevi gereği sokağa çıkma yasağından muaf tutuldu. Bu durum ise sahte kart basımları ile suistimal edildi. 


Fotokopi merkezlerinde kolayca çoğaltılan sahte kartlar ile ilgili Alanya Gazeteciler Cemiyeti’ne ulaşan şikayetler tarafımızca ilgili resmi kurumlara iletildi.


 Çok sayıda bu türden müdahalenin yanı sıra AGC olarak kurumsal üyelik kartlarımızın kopyalanması ve kötü niyetli kişilerce çoğaltılmasına karşı QR kod uygulamasını hayata geçirdik. Üyelik kartlarımızın basımı sırasında her üyemizin kartına barkod yüklendi ve bu barkodlar Alanya Gazeteciler Cemiyeti’nin internet sitesinde yer alan ÜYELERİMİZ butonu ile eşleştirildi. Böylece ihtiyaç duyulması halinde beyan edilen kartların gerçekliği sorgulanabildiği gibi, üyelerimiz kendi durumlarını da kontrol edebilecek. 


Alanya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Gaye Coşkun, konuyla ilgili açıklamasında şöyle dedi: ‘Çağın gelişimine göre sitemizi güncelledik. Barkod uygulamamızla amaç öncelikle üye haklarımızı korumak. Maalesef ki bu dönemde sahte kart uygulaması arttı.  Sahte üyelik kartlarına karşı biz kendimizi QR kod ile koruyacağız. İnternet sitemizin geliştirilerek barkod uygulamasının hayata geçirilmesinde emeği geçen üyemiz Mustafa Ceylan’a da teşekkür ederim. Güncellemenin sektörümüz ve tüm üyelerimize hayırlı olmasını dilerim.’

Editör:Hamdi Acet
Adınız
Yorumunuz
Hiç yorum yapılmamış.

0