Reklamı Geç
HABER DETAY
Alanya, Mavi Bayraklı Plaj Sayısıyla Antalya’da 2. Sırada
Alanya Belediyesi’nin yerel sorumluluğunu başarılı bir şekilde yürüttüğü Mavi Bayrak ödülleri açıklandı. Türkiye bu yıl mavi bayraklı plaj, marina ve yat sayısını geçen yıllara göre arttırırken, Alanya, 70 tesis plajı, 6 halk plajı, 1 engelsiz plaj ve 1 marina ile toplam 78 Mavi bayrak alarak Antalya bölgesindeki sıralamada 2. oldu.
24 Mayıs 2021 - Pazartesi 16:04
YAŞAM

Uluslararası Mavi Bayrak Jürisi’nin verdiği oylarla belirlenen sonuçlara göre, Türkiye 519 plaj, 22 marina, 6 bireysel yat ve 10 turizm teknesi ile dünya üçüncüsü oldu. 2020’de Türkiye’de 486 plaj, 22 marina ve 7 yat Mavi Bayrak kazanırken bu yıl ise plaj sayısı 33 artarak 519’a çıktı.


Geçen yıl 206 Mavi Bayrağı bulunan Antalya, bu yıl listesine 7 plaj daha ekleyerek sayıyı 213’e çıkardı. Ayrıca 5 marinayla da listenin zirvesinde yer aldı.


ALANYA’NIN MAVİ BAYRAK SAYISI ARTTI

Alanya Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü koordinasyonunda yürütülen proje ile bölgemizdeki Mavi Bayrak sayısı bu yıl pandemiye rağmen artış gösterdi.  Alanya, 70 tesis plajı, 6 halk plajı, 1 engelsiz plaj ve 1 marina ile toplam 78 Mavi bayrak alarak Antalya bölgesindeki sıralamada 2. oldu.


“MAVİ BAYRAK ÖNEMLİ BİR PRESTİJ VE TÜKETİCİLER TARAFINDAN DA ÖNEMLİ BİR TERCİH SEBEBİ”

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel yaptığı açıklamada, Mavi Bayrağın plaj ve marinalara verilen, uluslararası önemli bir çevre ödülü olduğunu söyledi. Başkan Yücel, “Mavi Bayrak, çevre yönetimine önem verildiğinin, çevre bilincinin oluşturulmasına yönelik etkinliklerin yapıldığının, deniz suyunun temizliğinin, plaj veya marinayı kullananların ihtiyaçlarına cevap verecek donanım ve güvenliğe sahip olduğunun garantisidir. Tatil yöreleri için önemli bir prestij ve tüketiciler tarafından da önemli bir tercih sebebi olmaktadır” dedi.


ALANYA 2021 SEZONUNA 78 MAVİ BAYRAKLA GİRİYOR

Alanya turizmi için önemli bir gösterge olan mavi bayrak sayılarının Alanya’da da arttığına dikkat çeken Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, “2020 yılında 67 tesis plajı, 6 halk plajı ve 1 marina işletmesinin Mavi Bayrak ödülüne layık görüldüğü Alanya’da, bu sene sayı yükselerek 70 tesis plajı, 6 halk plajı,1 engelsiz plaj ve 1 marina olmak üzere toplam 78 Mavi Bayrak kazanıldı. Bu rakamlarla Alanya, Antalya bölgesinde 2. sıraya yerleşti.” açıklamasını yaptı.


ALANYA BELEDİYESİ’NDEN TÜRKİYE’DE İLK ENGELSİZ PLAJ

Dünyaca ünlü Damlataş Plajı’nda bulunan Engelsiz plajının bu sene Mavi Bayraklı Engelsiz Plaj olarak Türkiye’de ilk kez kayıtlara geçtiğini vurgulayan Belediye Başkanı Yücel, “‘Engelsiz kent Alanya’ ve ‘Erişilebilir Kent Alanya’ vizyonuna uygun bir çalışma ile engelsiz bireylerimiz Mavi Bayraklı plaj önceliğinden rahatlıkla faydalanabileceklerdir.” dedi.

 

 

Editör:Hamdi Acet
Adınız
Yorumunuz
Hiç yorum yapılmamış.

0