Reklamı Geç
HABER DETAY
ALKÜ’ye “Herkes İçin Spor Onur” ödülü
Gazi Üniversitesi ve Bayburt Üniversitesi'nin işbirliğiyle düzenlenen kongrede geçtiğimiz yıl 'Herkes İçin Spor Kültürünü En İyi Yansıtan Üniversite' ödülüne layık görülen ALKÜ’ye, 'Herkes İçin Spor Onur' ödülü verildi.
21 Mayıs 2021 - Cuma 19:37
EĞİTİM

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) Rektörü Prof. Dr. Ekrem Kalan, bu yıl ilki organize edilen Herkes İçin Spor Zirvesi ve 4. Uluslararası Herkes İçin Spor Kongresi'nin açılış törenine katıldı. Ankara'da düzenlenen ve 'Salgın sürecinde fiziksel aktivite ve sağlıklı yaşam' teması ile Covid-19 sürecinin ele alındığı zirvenin açılışı Gazi Üniversitesi Rektörlüğü'nde yapıldı. 


Gazi Üniversitesi ve Bayburt Üniversitesi'nin işbirliğiyle düzenlenen kongrede üniversiteler kategorisinde geçtiğimiz yıl da 'Herkes İçin Spor Kültürünü En İyi Yansıtan Üniversite' ödülüne layık görülen ALKÜ’ye, 'Herkes İçin Spor Onur' ödülü verildi. Ödül, Türkiye Herkes İçin Spor Federasyonu Başkanı Yasin Bölükbaşı tarafından ALKÜ Rektörü Prof. Dr. Ekrem Kalan’a takdim edildi. 


Ödül için teşekkür eden Rektör Kalan, “Geçtiğimiz yıldan bu yana sağlıklı olarak hayatını sürdürebilmenin ne kadar önemli olduğunu insanoğlu olarak daha iyi anladık. Hayatımızı etkisi altına alan salgın sürecinde sporu hayatının bir parçası haline getiren insanların bu süreci daha kolay atlattığını gözlemledik. 


Bizler Üniversite olarak hem çalışma arkadaşlarımızı hem de öğrencilerimizi düzenlediğimiz çeşitli aktivitelerle onları spora teşvik ederek ruhsal ve bedensel sağlıklarını arttırmayı hedefliyoruz. Bu doğrultuda bizleri üniversite olarak ödüle layık gören herkese teşekkürlerimi bir kez daha ifade etmek isterim” dedi.


Gazi Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen zirve, yurt dışından ve yurt içinden spor yöneticileri, sektör temsilcileri ve akademisyenlerin katılımıyla çevrim içi düzenlenecek seminerlerle, 23 Mayıs Pazar gününe kadar devam edecek.

 

Editör:Hamdi Acet
Adınız
Yorumunuz
Hiç yorum yapılmamış.

0