Reklamı Geç
HABER DETAY
‘Semt Pazarları Belli Kriterlerle Açılsın’
Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) Başkanı Mehmet Şahin, Tam Kapanma döneminde semt pazarlarının açılmaması sebebiyle zor günler geçiren Alanya, Konaklı ve Payallar hallerini ziyaret ederek, hal esnaflarıyla görüştü. Başkan Şahin, “Yeni bir düzenlemeyle semt pazarlarının denetimli şekilde açılmasını istiyoruz” dedi.
04 Mayıs 2021 - Salı 17:41
YAŞAM

ALTSO Başkanı Mehmet Şahin, 17 günlük Tam Kapanma sürecinde de esnafları yalnız bırakmayarak, takdir topluyor.  Geçtiğimiz hafta zincir marketlerle ilgili olarak Antalya Valiliği nezdinde önemli adımlar atan Başkan Şahin, bugün de Alanya’da bulunan halleri ziyaret ederek, hal esnafının görüş ve önerilerini aldı. 

 

Semt pazarlarının açılmaması sebebiyle üreticilerin ve hal esnafının sıkıntılı günler geçirdiğini belirten Başkan Şahin, bu durumu fırsat gören zincir marketlerin de fahiş fiyat politikası uyguladığını vurguladı. 

 

Konuyla ilgili olarak Başkan Şahin’in açıklamaları şu şekilde: “Tam Kapanma döneminde mağdur olan Alanya, Konaklı ve Payallar hallerindeki hal esnafımızı ziyaret edip, bu sıkıntılı günlerde neler yapabileceğimiz konusunda görüş alışverişinde bulunduk. 17 günlük Tam Kapanma döneminin uzun bir süre olması ve bu süreçte semt pazarlarının da açılmasına izin verilmemesinden dolayı üreticilerimiz ve hal esnafımız büyük sıkıntı yaşıyor. Salatalık,  patlıcan ve yenidünya gibi mevsim sebze- meyveleri başta olmak üzere üretimi gerçekleştirilen çok sayıda ürün semt pazarlarının açılmaması sebebiyle hallerde alıcı bekliyor.


Bu ürünlerin raf ömrünün de sadece 1-2 gün olması hem üreticiyi hem de hal esnafımızı büyük sıkıntıya sokuyor. Bunun yanında hal esnafımızda kilosu 30 kuruşa, 75 kuruşa alıcı bulamayan ürünler zincir marketlerde 6-7 liradan satılıyor. Çünkü semt pazarlarının kapalı olması yüzünden zincir marketler vatandaşlarımız almak zorunda diye fahiş fiyat uygulaması yapıyor. Yapılacak yeni bir düzenlemeyle Tam Kapanma döneminde belli kriterlerle semt pazarlarının açılmasını istiyoruz. Bu sayede hem üreticilerimiz hem de hal esnafımız ellerindeki ürünleri semt pazarları vasıtasıyla ellerinden çıkarabilirler.
Rabbimin izniyle el birliğiyle bu zorlu günleri de atlatacağız inşAllah. Her şey Alanya’mız için.”

 

 

Editör:Hamdi Acet
Adınız
Yorumunuz
Hiç yorum yapılmamış.

0