Reklamı Geç
HABER DETAY
Hem Okul Hem Hafızlık” Projesine Başvurular Başladı
“Hafız Yetiştirme ve Akademik Başarıyı Destekleme Projesi” ne öğrenci başvuruları 29 Nisan 2021 tarihi itibariyle başladı.
30 Nisan 2021 - Cuma 18:13
EĞİTİM

Hafız Yetiştirme ve Akademik Başarıyı Destekleme Projesi, öğrencilerin okul ortamından, aileden ve sosyal çevreden uzak kalmadan, örgün eğitimden azami düzeyde yararlanarak sene kaybı olmadan hafızlık yapabilmelerine imkân sağlamaktadır.


Bu proje ile örgün eğitime devam eden ve aynı zamanda hafızlık yapmak isteyen öğrencilerin, hafızlık eğitimi ile hafızlık sonrası eğitim öğretim süreçlerinin etkin, verimli ve sistematik bir şekilde gerçekleştirilmesi, mesleki, akademik, sosyal, kültürel, sportif ve ahlaki gelişimlerinin de desteklenmesi amaçlanmaktadır.
Bununla birlikte hafızlık eğitimi sürecinde çeşitli sosyal-sportif ve kültürel etkinliklerle öğrencilerin ruhsal ve sosyal açıdan gelişimlerine yardımcı olunmaktadır.


Proje kapsamında öğrencilerin hafızlık gibi bir unvan ve beceri kazanmaları yanında; ayrıca şahsiyet sahibi olma, millî, mânevî, ahlâkî, kültürel ve insânî değerlerin içselleştirilmesinde Kur’an-ı Kerim ayetlerinin anlamından ve hafızlık eğitiminin kazanımlarından yararlanan, her ortam ve şartta inandığı değerlerden ödün vermeden yaşayan ve inandığı değerleri savunan, kendisi ve toplumu için faydalı olmayı hedefleyen gençlerin yetiştirilmesi amaçlanmaktadır.
Yapılacak sınav neticesinde projeye katılma hakkı kazanan erkek öğrenciler Nebahat Şifa İmam Hatip Ortaokulu’nda, kız öğrenciler ise Mahmutlar İmam Hatip Ortaokulu’nda eğitimlerine devam edeceklerdir. İsteyen erkek öğrenciler Alanya Müftülüğümüze bağlı İbrahim Başkaptan Erkek Kur’an Kursu’nda, kız öğrenciler ise Mahmutlar Emin Özmüftüoğlu Kız Kur’an Kursu’nda yatılı kalabileceklerdir.


“Hafız Yetiştirme ve Akademik Başarıyı Destekleme Projesi” nde Milli Eğitim Bakanlığının sağladığı imkânlar doğrultusunda özel müfredat uygulanmakta, titizlikle hazırlanan programda okul dersleri, hafızlık dersleri ile birlikte yürütülmektedir. Alanında uzman Kur’an Kursu Öğreticileri eşliğinde öğrencilerin iki yıl içerisinde hafız olmaları hedeflenmektedir.
Başvurular öğrencinin kayıtlı olduğu ilkokul idaresine veya http://nebahatsifaahl.meb.k12tr/ “Hafız İHO Başvuru Bölümü” nden yapılabilmektedir. 


Ayrıca https://forms.gle/NnnoC7B5XsRRYHuG9 linkinden başvuru formuna ulaşılabilir.
Sınav giriş bilgileri, başvuru esnasında belirtilen telefon numarasına kısa mesaj yoluyla bildirilecektir.
“Hafız Yetiştirme ve Akademik Başarıyı Destekleme Projesi” ne başvuru ve sınav tarihleri ise şu şekilde:
Başvuru Tarihleri: 29 Nisan 2021-28 Mayıs2021
Sınav Tarihi: 2 Haziran Çarşamba
Sınav Saati: 10.00
Sınav Yeri: Nebahat Şifa İHO

 

 

Editör:Hamdi Acet
Adınız
Yorumunuz
Hiç yorum yapılmamış.

0