Reklamı Geç
HABER DETAY
Hasan Çavuşoğlu: "UEFA Kupası hedefimiz var"
Aytemiz Alanyaspor Başkanı Hasan Çavuşoğlu, "Bazılarının küme düşmeme hedefi var, bazılarının şampiyonluk hedefi var, bazılarının ise UEFA Kupası hedefleri var. Bizde o takımlardan biriyiz" dedi.
30 Nisan 2021 - Cuma 07:21
SPOR

Süper Lig'in 38. haftasında sahasında karşılaştığı Fenerbahçe ile 0-0 berabere kalan Aytemiz Alanyaspor'da Başkan Hasan Çavuşoğlu, maçın ardından gazetecilere açıklamalarda bulundu. Çekişmeli ve güzel bir maç olduğunu belirten Başkan Çavuşoğlu, "Bir tarafta şampiyonluğa oynayan bir Fenerbahçe, diğer tarafta ise 5’incilik, 4’üncülük kovalayan bir Aytemiz Alanyaspor. Hava güzeldi, zemin futbol oynamaya çok müsaitti ve çok güzel bir maç oldu. 


Tabii her iki takımda kazanmayı arzu ederdi. Gördüğünüz gibi 3 tane top direkten döndü ki kısmet olmadı. Rakip bir kişide eksik kalınca bizim oyun direncimiz biraz daha arttı ama çok güzel bir maç oldu. Her iki tarafın futbolcularını da sahadaki mücadelelerinden dolayı tebrik ediyorum. Güzel bir izlendiğini düşünüyorum" şeklinde konuştu.

"Gelecek senede planlarımız olacak"
Alanyaspor’un hedeflerinin sorulması üzerine Başkan Çavuşoğlu, şu yanıtı verdi:
"Bizimle birlikte başka takımlarda var 5’incilik kovalayan. Tabii daha önemli finalde de 3 maçımız var. Rakiplerimizin ligin sonunda oynayan takımlar olması da önem arz ediyor. Onlar için de, bizim için de. Bazılarının küme düşmeme hedefi var, bazılarının şampiyonluk hedefi var, bazılarının ise UEFA Kupası hedefleri var. Biz de o takımlardan biriyiz. 


Biz bu lige çıktığımız 5 yıldan bu yana üzerine koyarak ilerliyoruz. Öncelikli hedefimiz bir ilçe takımı olarak Süper Lig’de kalıcı bir Alanyaspor oluşturmak. Şu ana kadar onu oluşturduğumuzu düşünüyoruz. Tabii her zaman ilk 10’un içerisinde en iyi yerde bitirmeyi hedefliyoruz. Şu anda Hatay ile aynı puandayız. Önümüzde 3 maç var. Gelecek sene de planlarımız olacak. Giden oyuncularımız olur -her takımda olduğu gibi- gelen oyuncularımız olur. Bir sistemimiz var ve onu değiştirmeden ilerlemek istiyoruz ve böyle ilerleyeceğiz inşallah. Yönetim olarak 10 yılı bitirdik. Bir istikrar yakaladık. Türkiye Süper Ligi’ne her zaman renk kattığımızı düşünüyoruz. Aynı şekilde devam edeceğiz inşallah."


"Dedikodular bitmez"
Anadolu takımlarının şampiyonluğa oynayan takımlar arasındaki maçlarda farklı iddialar ortaya atıldığı yönündeki soruya da yanıt veren Çavuşoğlu, "Herkes bir yerlere yamanmak istiyor. Kaybeden ve kazananlar arasında eleştiriler oluyor. Bu tür olaylar hiçbir zaman bitmez. Bizim en büyük kaybımız Türk futbolunda budur. Herkes kazanmak ve para kazanmak için oynar. Çünkü bir galibiyet parası önemli bir para ve futbolcuların alacağı prim önemlidir. 


Onun için bazı hedefi olan takımların amacına ulaşamadığı zaman mutlaka bir yerler de bu tarz şeyler olacak. Bu tür durumlara da yapacak hiç bir şey yok. Böyle gelmiş böyle gidiyor ama biz Aytemiz Alanyaspor olarak hangi takımla oynadığımızın önemi yok. Her maça 3 puan için çıkıyoruz. Bütün takımlar keza bunun için çıkar. Onun için bu dedikodular bitmez. Ayrıca taraftarlarında büyük takımlardan şampiyonluk beklentisi var. Onların da tabii eleştirileri olacak, bunlar normaldir" ifadelerini kullandı.

 

Editör:Hamdi Acet
Adınız
Yorumunuz
Hiç yorum yapılmamış.

0