Reklamı Geç
HABER DETAY
Adem Ünal Cami İmam Hatipliğinden İhtiyaç Sahibi Ailelere Yardım
Alanya Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Alanya Şubesinin ilçemiz genelindeki ihtiyaç sahibi ailelere yönelik gerçekleştirdiği yardım faaliyetleri devam ediyor.
29 Nisan 2021 - Perşembe 15:26
YAŞAM

Alanya Müftülüğüne bağlı Din Görevlileri kardeşliğin, ikramın, iyiliğin inananları sardığı, bereketinin arşa ulaştığı rahmet iklimi Ramazan’da ihtiyaç sahibi vatandaşlar için seferber oluyor.

 

Yardım faaliyetleri kapsamında Mahmutlar Mahallesi Adem Ünal Cami İmam-Hatibi Turan HANCI rehberliğinde Türkiye Diyanet Vakfı Alanya Şubesi ve hayırseverlerin destekleriyle hazırlanan; içerisinde un, yağ, şeker, tuz, bulgur, pirinç, salça, makarna, mercimek, çorba, nohut, fasulye gibi temel ihtiyaç gıdalarının olduğu yardım paketleri önceden tespit edilen ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırıldı.


Mahmutlar Mahallesi Adem Ünal Camiindeki yardım çalışmalarına katılan ve kısa bir konuşma yapan Alanya Müftüsü  Dr. İhsan İLHAN şu ifadelere yer verdi:


“Değerli kardeşlerim! Hepinizi hürmet ve muhabbetle selamlıyorum. Allah’ın rahmeti, bereketi, af ve afiyeti hepimizin üzerine olsun. Ramazan-ı şerifiniz tekrar mübarek olsun. Ramazan ayının Rahmetinden, mağfiretinden hakkıyla istifade etmeyi, beraatına ulaşmayı Cenab-ı Hak hepimize nasip eylesin. Sevinç anımız olan iftar vaktine, bayram sevincine ulaşmayı bizlere lütfeylesin inşallah.
Değerli kardeşlerim! Ramazan; infak demektir. Ramazan; Hayatı paylaşarak yaşamak demektir. Ramazan; fakir ve fukaranın yanında yer almak demektir. Muhtacın ve ihtiyaç sahibi olan herkese kol kanat germektir. 


Değerli kardeşlerim! Ali İmam Camimizin ardından  bugün de Mahmutlar Adem Ünal Camimizde Turan HANCI hocamız ve Mehmet ÜNAL abimizin teşrifleri ve gayretleriyle bir hayır çarşısını, bir infak hareketini daha başlatıyoruz. Fakir ve fukaranın derdiyle dertlenme, onların ihtiyaçlarını karşılama ve hayır sahiplerinin duyarlılığına hayatın merkezi olan camilerimiz vasıta oluyor. 


Bu anlamda bu gayreti ortaya koyan,  bu anlamlı faaliyeti icra eden Turan HANCI kardeşime, Turan hocamızın her zaman yanında ve destekçisi olan; aynı zamanda caminin banisi olan Mehmet ÜNAL abime de çok teşekkür ediyorum. Ve bu anlamlı çalışmaya destek veren tüm hayır sahibi kardeşlerime ayrıca şükranlarımı sunuyorum. 


Allah kendilerinden razı olsun. Önemli  olan Ramazan ayında kazanabilmektir. Kazanma yarışı içerisinde olabilmektir. Hayırda yarışabilmektir. Bu hayır yarışında bulunan bütün kardeşlerimi ayrı ayrı kutluyor, hepinizi Allaha emanet ediyor, şimdiden hayırlı bayramlar diliyorum.” Dedi.

 

 

 

Editör:Hamdi Acet
Adınız
Yorumunuz
Hiç yorum yapılmamış.

0