Reklamı Geç
HABER DETAY
Öğrenciler laboratuvarı eve taşıdı
Eğitimin geliştirilmesine yönelik fikir, uygulama ve dileklerin paylaşılması amacıyla okul, öğretmen ve öğrencilerin bir platformda buluşturulmasını amaçlayan e Twinning projesi ile öğrenciler laboratuvarı eve taşıdı.
29 Nisan 2021 - Perşembe 14:57
EĞİTİM

Türkiye ve Avusturya'dan ortakların katıldığı 'EVDE DENEYİN-XPERIMENT AT HOME' adlı 

e Twinning Projesi'ne Alanya'dan Fatih Sultan Mehmet Ortaokulu katıldı. Pandemi sürecinde okuldan ve laboratuvar ortamından uzak kalan öğrenciler evde bulunan malzemeler ile her hafta deneyler, etkinlikler yaptılar ve bilimin hayatın bir parçası olduğunu farkettiler. Proje sürecinde öğrenciler deney yapmanın yanı sıra yurt içinde ve yurt dışında bulunan arkadaşları ile online olarak tanışıp birlikte etkinlikler tasarladılar.


Alanya Fatih Sultan Mehmet Ortaokulu Fen Bilimleri Öğretmeni Eda Erdoğan; 'Pandemi sürecinde evlerde oldukça sıkılan öğrenciler, proje sayesinde deneyden ve bilimden kopmadılar; deneyleri severek ve heyecanla yaptılar.  Ben ve öğrencilerim projemizin yürütülmesinde bize destek olan okul idaremize, velilerimize ve katkı sunan herkese çok teşekkür ederiz."dedi.


Proje kurucularından Kübra Karataş ise öğrencilerin bu süreçte deney yapmanın yanı sıra web2.0 araçlarını aktif olarak kullandığını belirtti. Türkiye'den Samsun, Hatay, Alanya, Elazığ, Diyarbakır, Ordu,  Erzincan illerinden ortaklarla verimli bir şekilde çalışıldığını belirten Karataş; proje ile yurt dışında da ülkemiz ve kültürümüzün tanıtıldığına değindi.

 

 

Editör:Hamdi Acet
Adınız
Yorumunuz
Hiç yorum yapılmamış.

0