Reklamı Geç
HABER DETAY
Math İs Fun Projesi
Ayşe Melahat Erkin İlkokulu okul öncesi öğrencileri okul öncesi öğretmeni Hacer UYSAL ŞEN tarafından yürütülen e Twinning “Mats İn Fun” projesi ile matematiğin gizemli dünyasında yolculuğa çıkıyorlar ve minik kalpleri matematik sevgisi ile dolarak matematiğe karşı olumlu bakış açısı ve yaşantı deneyimliyorlar.
28 Nisan 2021 - Çarşamba 15:17
EĞİTİM
Hacer UYSAL ŞEN “Math İs Fun” projesini farklı şehirlerden 7 ortak ile yürüttüklerini belirterek; öğrenciler matematik öğrenme sürecinde zorluk yaşamakta ve etkinliklerden uzaklaşmaktadır. Hoşlanmama ve çekinme, bir süre sonra matematikten korkma durumuna dönüşmektedir. Öğretmenlerin matematik dersini sevdirmeleri için etkinlik ve yöntemlerden daha fazla yararlanmaları gerekmektedir. Oyun, bu etkinliklerin başında gelmektedir. Oyun oynamak isteğe bağlıdır, eğlence içerir ve kalıcı öğrenmeler gerçekleşmektedir.
 
Bu proje ile hedeflerimiz:
• Oyun, drama yolu ile matematiği sevdirmek,
• Yaratıcı düşünmeyi sağlamak,
• İşbirliği içinde olmalarını sağlamak,
• Problem çözme yolları bulmalarına rehberlik etmek,
• Web 2 araçlarını kullanarak matematik öğrenmek,
 
 
Başarma, öğrenme duygusunu kazandırmak diye projeyi özetledi ve e-Twinning projeleri konusunda verdikleri desteklerinden dolayı İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Yusuf YILMAZ’a teşekkür ederim dedi.
 
Editör:Hamdi Acet
Adınız
Yorumunuz
Hiç yorum yapılmamış.

0