Reklamı Geç
HABER DETAY
Şahin: “Bankalar, Sgk Ve Vergi Dariesi’de Kapatılsın”
26 Nisan 2021 Pazartesi günü gerçekleştirilen Kabine Toplantısı’nın ardından Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan Sokağa Çıkma Kısıtlamaları’nı değerlendiren ALTSO Başkanı Mehmet Şahin, “Alanya’mız turizm kenti. Çok sayıda otelimizde yabancı misafirlerimiz var.
27 Nisan 2021 - Salı 17:51
YAŞAM

Bu misafirlerimize hizmet verilebilmesi açısından belli kriterlerle esnaflarımız kısıtlama günlerinde dükkânlarını açmalı. Eğer esnafımızın dükkanlarını açması sağlanamıyorsa bankalar da kapatılsın. Çek, senet ve kredi ödemeleri ertelensin. Gerekirse resmi tatil ilan edilsin, temel tüketim ihtiyaçlarımızı karşılayacak sektörler dışında her taraf kapalı olsun” dedi. 


Alanya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Şahin, 29 Nisan 2021 Perşembe günü saat 19.00’dan itibaren 17 Mayıs 2021 Pazartesi günü saat 05.00’e kadar sürecek olan tam kapanma dönemini değerlendirdi. 

Başkan Şahin, pandemi nedeniyle bir yıldır zor günler geçiren esnafın yeni açıklanan Tam Kapatma ile de birçok zorlukla boğuşmak zorunda kalacağını söyledi. 

ŞAHİN: “ALANYA TURİZM KENTİ”

Alanya’nın turizm kenti olması sebebiyle de daha özel bir durumunun olduğunu belirten Başkan Şahin, “Bütün olumsuzluklara rağmen bir umut turizm sezonuna hazırlıkların devam ettiği bu dönemde tam kapanma ile ilgili alınan karar sonucunda hazırlık sürecinde de ciddi bir zaman kaybı olacak gibi görünüyor. Son genelgeye göre market, manav, kasap, otel ve inşaat  gibi bazı sektörlerde muafiyet sağlandı. 


Ama Alanya’mızın turizm kenti olması açısından bu muafiyet alanı genişletilmeli. Çok sayıda otelimizde yabancı konuklar var, yani Alanya’mızı gezmeye gelen turistler var. Ama bu turistlere hizmet edecek dükkânlar kapalı. Bu misafirlerimize hizmet verilebilmesi açısından belli kriterlerle esnaflarımız kısıtlama günlerinde dükkânlarını açmalı. Eğer esnafımız için bu kolaylık sağlanamıyorsa esnafımızın kapalı olduğu günlerde bankalar, SGK ve vergi daireleri de kapatılsın” dedi.  


ŞAHİN: “RESMİ TATİL İLAN EDİLSİN”

Açıklanan son genelgeyle esnafların dükkanlarını kapatmak zorunda kalacağını ama bankaların açık olacağını belirten Başkan Şahin, bu şekilde bir uygulamanın esnaflara büyük zarar vereceğini söyledi. Başkan Şahin,  “Bu uygulama düzeltilmeli. Esnaf dükkanlarını kapatırken, bankalar da kapatılmalı. Çek, senet vb. ödemelerin hepsi ertelenmeli” dedi. 


ŞAHİN: “ZİNCİR MAĞAZALARA DÜZENLEME GELMELİ”

Esnaf kapalıyken zincir marketlerin açık olmasının da adalet duygusunu zedelediğini belirten Başkan Şahin, “Zincir marketlere de düzenleme gelmeli. Zincir market ayakkabıdan, butiğe her şeyi satıyor. Benim esnafım dükkanını kapatıyorsa, zincir market de kapatmalı” dedi. 


ŞAHİN, “İŞVERENLERİN YANINDA ÇALIŞANLAR DA UNUTULMASIN”

Devletimizin işverenler için farklı destek uygulamalarının olduğunu belirten Başkan Şahin, “Pandemi döneminde sadece işverenler değil, çalışanlar da zor bir süreç atlatıyor. Devletimiz çalışanları da unutmasın. Yeni açıklanacak olan desteklerden çalışanlar da mutlaka yararlanmalı” dedi. 


ŞAHİN: “ESNAFIMIZ CAN ÇEKİŞİYOR”

Başkan Şahin, “Esnafımız bir yıldır can çekişiyor. Kendini yalnız hissediyor. Bir yıldır söylediğimizi yine tekrarlıyoruz. Devletimiz sağ olsun esnafımıza destek verdi. Ama bu destekler yeterli olmadı. Şimdi son açıklanan yeni kısıtlamalarla esnafımız dükkânlarını kapatmak zorunda kalacak. Ama faturalar, kiralar maaşlar ödenmeye devam ediyor. Esnafımız ciddi anlamda destek görmeden bu paraları nasıl ödeyecek, zaten bir yıldır iş yapamıyorlar” diye konuştu.  


Başkan Şahin son olarak, insan sağlığının her şeyin başında geldiğini belirterek, “Esnaflarımızdan ve vatandaşlarımızdan rica ediyorum, maske, mesafe ve hijyene dikkat edelim. Allah hepimizin yardımcısı olsun” dedi.

Editör:Hamdi Acet
Adınız
Yorumunuz
Hiç yorum yapılmamış.

0