Reklamı Geç
HABER DETAY
Ali İmam Cami İmam Hatipliğinden İhtiyaç Sahibi Ailelere Ramazan Yardımı
Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı iş birliğinde ülke genelinde sürdürülen; “Kardeşlerini Unutma; Beklenen Sensin” yardım kampanyası kapsamında Alanya İlçe Müftülüğüne bağlı Din Görevlileri ihtiyaç sahibi vatandaşlar için seferber oluyor.
26 Nisan 2021 - Pazartesi 19:26
YAŞAM

Yardım faaliyetleri kapsamında Alanya Müftülüğüne bağlı Ali İmam Cami İmam-Hatibi Ferhat ASMAHAN tarafından hayırseverlerin destekleriyle hazırlanan 300 yardım kolisi önceden tespit edilen yaşlı, hasta ve ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırıldı.


Yardım çalışmalarının Ramazan ayı boyunca devam edeceğini belirten Din Görevlisi Ferhat ASMAHAN; toplamda 500 yardım kolisini ihtiyaç sahibi ailelere ulaştıracaklarını belirtti.
Ali İmam Camii’ndeki yardım çalışmalarına katılan ve kısa bir konuşma yapan Alanya Müftüsü Dr. İhsan İLHAN şu ifadelere yer verdi:


“Değerli kardeşlerim! Hepinizin mübarek Ramazan ayını tebrik ediyorum. Cenab-ı Hak Ramazan ayının feyzinden ve bereketinden hakkıyla istifade edebilmeyi bizlere nasip eylesin. Ramazan ayının hayrından, iyiliğinden, bereketinden, güzelliğinden ibadet ve taatinden en yüksek derecede nasipdar olmayı lütfeylesin inşallah. Ramazandan mahrum olma hastalığından bizleri muhafaza eylesin. 


Değerli kardeşlerim! Ramazan ayı berekettir. Ramazan ayı infaktır. Ramazan ayı kardeşliktir. Ramazan ayı fakir ve fukaranın yanında yer almaktır. Sadakayla, zekatla, fitreyle, fidyeyle her zaman fakirleri düşünmektir. 
İşte bugün Alanya müftülüğümüzün önderliğinde ve din görevlilerimizin gayretleri, hayır sahibi kardeşlerimizin katkıları ve yardımlarıyla fakirin yanında yer almaya, fakirin derdiyle dertlenmeye onların problemlerini problem edinip çözüm bulma noktasından anlamlı bir çalışmanın başlangıcını veriyoruz. 

 

Ali imam Cami İmam Hatibi Ferhat ASMAHAN kardeşimizin gayretleriyle, hayır sahibi kardeşlerimizin destekleriyle bir hayır çarşısını, bir infak hareketini başlatıyoruz. 


Buradan bu çalışmayı yürüten ve destek veren tüm hayır sahibi kardeşlerimize teşekkür ediyorum. Rabbim hayırlarını kabul eylesin. Verdiklerinin yerine en güzellerini koymayı lütfeylesin inşallah. 


Cenab-ı Hak içerisinde bulunduğumuz bu sıkıntılardan da bir an önce kurtulmayı bizlere lüfteylesin inşallah. Fakirimizle, garibimizle, zayıf insanlarımızla, varlıklı insanlarımızla hep birlikte omuz omuza camilerimizde buluşmayı; hayırda ve iyilikte buluşmayı bizlere lütfeylesin inşallah. Bu vesileyle hepinizin Ramazan ayını tebrik ediyorum.” Dedi.

 

Editör:Hamdi Acet
Adınız
Yorumunuz
Hiç yorum yapılmamış.

0