Reklamı Geç
HABER DETAY
Kaymakam Ürkmezer 2021 Yılı 2’nci İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı'na Katıldı
2021 yılı 2’nci İl Koordinasyon Kurulu, Kaymakamlar ve İl İdare Şube Başkanları Toplantıları Vali Ersin Yazıcı başkanlığında Video Konferans Sistemi üzerinden gerçekleşti.
22 Nisan 2021 - Perşembe 14:24
YAŞAM

Vali Ersin Yazıcı başkanlığında Valilik Toplantı Salonu’nda çevrimiçi olarak gerçekleştirilen toplantıya; Kaymakamlar ve İl İdare Şube Başkanları, Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, Vali Yardımcısı Nurettin Ateş ile Antalya'daki kamu kurum ve kuruluşları, yerel yönetim temsilcilerinin katıldı. 


Toplantıda konuşan Vali Yazıcı, 2021 yılında yapımı devam eden 455 projenin toplam tutarının 5 milyar 979 milyon TL olduğunu ifade etti. Vali Yazıcı; 34 biten, 297 devam eden, 59 ihale aşamasında, 63 başlanmayan ve 2 tasfiye edilen proje olduğunu, 2020 Yılı Eylül Ayı sonu itibarıyla Antalya’da yürütülen projelerde parasal gerçekleşme oranının yüzde 19,42 olduğunu, bu oranın genel ve özel bütçeli kuruluşlarda yüzde 23,09, belediyelerde ise yüzde 15,08 olduğunu açıkladı.
Antalya’da 690 Bini Aşkın Kişi Aşılandı


Pandemi koşulları göz önünde bulundurularak toplantının çevrimiçi olarak gerçekleştirildiğini söyleyen Vali Yazıcı; “Hepinizin bildiği gibi pandemi ile mücadele hız kesmeden devam etmekte. Bir yılı aşkın bir süredir pandemi dönemi içerisindeyiz. Aşılama çalışmaları hızlı bir şekilde devam ediyor. Şu ana kadar ilimizde 690 bini aşkın kişi aşılandı. Bu iyi bir sayı. İnşallah bu süreç hızlı bir şekilde devam edecek.” şeklinde konuştu.


Pandemi Önlemlerine ve Kurallarına Harfiyen Uyalım
Her şeyin başının sağlık olduğunu ve bu yöndeki bir aksamanın tüm işlerimizi olumsuz etkilediğini belirten Vali Yazıcı; “Sağlıkla ilgili bir rahatsızlık yaşadığımızda tüm işlerimiz olumsuz etkileniyor. Sağlığımız yerinde olmadığında sağlığımızla ilgili problemlerimiz devam ettiğinde hiçbir işimizi layıkıyla gerçekleştiremiyoruz. 


Çünkü sağlık yaşamın devamı için bir ön koşuldur. Dolayısıyla bu illetten hep birlikte mücadele ile kurtulacağız. Başta çalışanlarınız olmak üzere kurumlara gelen vatandaşlara koronavirüs konusundaki hassasiyeti uygun bir şekilde anlatmaya, hatırlatmaya devam edelim. Bundan kurtulmadan rahat bir nefes almamız mümkün değil. Bir yılı aşkın bir süredir devam eden pandemi süreci toplumun tüm kesimlerini sıkıntıya sokmuş durumda. Bu sıkıntıdan da bizi yine biz kurtaracağız. Bu sebeple önlemlere ve kurallara harfiyen uyarak bu illetten bir an önce kurtulalım.” ifadelerini kullandı.

Editör:Hamdi Acet
Adınız
Yorumunuz
Hiç yorum yapılmamış.

0