Reklamı Geç
HABER DETAY
Hafta sonu yasakları devam edecek
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine Toplantısı sonrasında açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 58 ilde cumartesi kısıtlamasının geri geldiğini duyurdu.
30 Mart 2021 - Salı 08:34
YAŞAM

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kırmızı kategorideki illerimizin sayısı maalesef nüfusumuzun yüzde 80’ini teşkil eden 58 şehre ulaştı. 

 

Elimizdeki veriler ve yaptığımız değerlendirmeler tüm bunların ışığında bu hususu bugün milletimizle paylaşma kararı aldık. Türkiye’nin tamamında sokağa çıkma sınırlaması saat 21.00 ve 05.00 olarak haftanın her günü devam edecek. Kırmızı kategorideki illerde sadece Pazar günü uygulanan hafta sonu sokağa çıkma sınırlaması artık cumartesi ve Pazar günü olarak sürecek. 


Buna karşılık lokanta ve kafe gibi işletmeler renk ayrımı olmaksızın yüzde 50 kapasite ve belirlenen diğer kurallara uygun şekilde çalışabilecek. Kapanma saati sonrası ve sokağa çıkma günlerindeki paket servis hizmeti mevcut haliyle devam edecek. Ramazan ayında ise hep birlikte biraz fedakarlık yapacağız. Bu mübarek ay boyunca ülke genelinde hafta sonları sokağa çıkma sınırlaması uygulayacağız. 


Sadece Ramazan ayı boyunca Türkiye genelinde lokanta ve kafe gibi işletmeler hizmetlerini paket servisle sınırlandırılacak. Yine Ramazan ayı boyunca ülke genelinde toplu iftar ve sahur gibi etkinlikler gerçekleştirilemeyecek. Bu uygulamadan etkilenecek lokanta ve kafe gibi işletmecilere mevcut desteklere ilave olarak bazı katkılar sağlayacağız. 


Nisan, mayıs aylarında normalleşme ve ücretsiz izin kapsamında sigorta primi desteğinden  yararlanamayan lokanta ve kafe çalışanlarına prim yüklerini üstlenecek, ayrıca kişi başı bin 500 lira nakdi ödeme yapacağız” dedi.

Editör:Hamdi Acet Kaynak: (Son) - Son Alanya
Adınız
Yorumunuz
Hiç yorum yapılmamış.

0