Reklamı Geç
HABER DETAY
CHP'li Uyar dan "BİR ŞEHİR DÖRT ÖNERİ"
CHP Alanya İlçe Hukuk ve Seçim İşlerinden Sorumlu Başkan Yardımcısı Av. Haydar Uyar, dört ayrı önerisi ile ilgililere seslendi.
12 Şubat 2021 - Cuma 11:03
SİYASET

" 1-İlk Önerim AKP İlçe Başkanı Sayın Mustafa TOKLU Başkana:

Sayın başkan Kestel Mahallesinden Kargıcak'a kadar uzanan tarım alanları büyük ölçüde DSİ sulama alanından çıkarılmış, alakasız bir şekilde inşaat alanı ilan edilen bir çok parsel ise sulama alanı içerisine alınmış. 


Bu nedenle DSİ yeni açtığı kuzey su kanalından tarım alanlarına su alınamıyor üretici çare arıyor. Karşılaştırmalı krokisi meclis üyemiz Erkan Demirci'de var lütfen bir nüsha edinip DSİ ile bu konuyu çözünüz. Buna gücünüzün yeteceğini ben biliyorum. Halk inanın sizi bağrına basacaktır. Bu çabanızın mükafatını halktan alırsınız.


2-İkinci Önerim gv Alanya Belediye Başkanı Sayın Adem Murat YÜCEL başkanıma:
Başkanım, tarım alanlarını koruyunuz, imara açılmasına izin vermeyiniz. Alanya halkı, özellikle kırsal tarafından çok seviliyorsunuz, zaten iki dönem Kestel'de iki dönem Alanya merkezde seçim kazanmanız bunun kanıtı. Cebereis dağının rüzgardan korudugu eteklerinde ve ilerisinde Türkiye'nin en pahalı tarım ürünleri yetişir. Mango, muz, avokado gibi ürünler kazanç anlamında tarımı turizmin alternatifi haline getirmiş durumda, insanlar bu ürünler sayesinde turizmin çöktüğü olağanüstü pandemi sürecinde Alanya'da ayakta kaldı. Öte yandan turizmin sekteye uğraması halinde her tarım alanı, üretim demek, istihdam demek. 


Dahası yaşadığımız bölge üreticisi ülke genelinin tersine son 10 yılda tarımdan hatırı sayılır kazanç elde ettiği için tarımdan memnun. Senin de benim de babam tarım aşığı adamlar. Bizler tüm bu yöre insanı tarımla var olduk. Lütfen imarlaşan yerlerde tarım alanlarını koruyacak çalışmalara öncelik verin. Bu konuda farklı düşünmediğinizi bilen birisiyim. Bunu ezbere söylemiyorum, Mahmutlar'dan tarım alanlarını inşaata verip, kira parasını alamadığı gibi kiracıları ile kavga gürültü mahkemelik olan onlarca insanın davalarına baktım, dairelerin vergilerini ödemek için daire satanı gördüm. Hepsi mutsuz, keşke.. diye lafa başlıyorlar.


3-Üçüncü Önerim Alanya Kaymakam'ı Sayın Fatih ÜRKMEZER'e :
Sayın kaymakamım üreticinin hırsızlık ve asayiş sorunu son yıllarda artarak devam etti. Bu konuda sağlıklı kalıcı bir çözüm de üretilemedi. Bu konuda sizin başkanlığınızda Jandarma Komutanı, Belediye başkanı, İlçe Tarım Müdürlüğü ve Üretici birliklerinin oluşturacağı bir komisyon kurulmalı ve herkes kendi bahçesini beklesin ilkelliğinden daha öteye merkezi ve genel çözüm önerileri tartışılmalı. Yani bu sorunu çözmeyi devlet üzerine almalı. 


4-Dördüncü Önerim Şahsımın da İçerisinde Bulunduğu Şehrin Muhalefet Parti Teşkilatlarına:
Son derece titiz ve samimiyetle ömrümüzden sevdiklerimizden çalarak bu meşakkatli görevi yürüttüğümüzü söylemeye zaten gerek yok. Birincil önceliğimiz bu şehrin sorunları olmalı. Elbette ülke gündemine dair görevlerimiz varsa onu da yapacağız yapıyoruz da, ama ülke gündeminde boğulursak  söylemlerimizin büyük çoğunluğu genel başkanların Salı günü grup toplantılarında söylediklerinin tekrarından öte gidemez. Şehrin suç oranı ve çeşitliliğinden tutun da halk ile idare arasındaki davaların uyuşmazlıkların neler olduğu, dışarıda kalan evsizi, karnı aç yatan yavrusu var mı yok mu bunları dahi kendimize dert edinmeliyiz, sadece iktidarın insafına bırakılacak konular değil. Biraz daha fazla bu şehirde kalalım.


Şürç-i lisan ettiysek affola. Kendi penceremden şehrimizde el atılmamış olarak gördüğüm bir kaç sorun ve çözüm önerisi sunmak istedim. Sevgiyle kalın."
Haber :Zeki Demir

Editör:Hamdi Acet Kaynak: (Son) - Son Alanya
Adınız
Yorumunuz
Hiç yorum yapılmamış.

0