00
Haber Detayı
03 Aralık 2021 - Cuma 09:40
 
Zoom Üzerinden Velilere Verilen Eğitimde 3 Bin Kişiye Ulaşıldı
Tüm Dünyayı etkisi altına alan koronavirüs ile mücadele kapsamında Alanya İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yılmaz ile Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Hüseyin Lakadamyalı, Alanya İlçe Sağlık Müdürü Dr. Nadir Aldemir'in birlikte yürüttüğü aşılama faaliyetleri kapsamında öğrencilere ve velilere yönelik online eğitimin programının ilk ayağı gerçekleştirildi. Zoom üzerinden aşının öneminin vurgulandığı eğitim programında 2 günde 3 bin kişiye ulaşıldı.
SAĞLIK Haberi
Zoom Üzerinden Velilere Verilen Eğitimde 3 Bin Kişiye Ulaşıldı

Rekor bir sayıya ulaşılan eğitim programında kademeli olarak belirli saat dilimlerinde Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof Dr.Hüseyin Lakadamyalı, Alanya İlçe Sağlık Müdürü Dr. Nadir  Aldemir,  Alanya İlçe Milli Eğitim Müdürü  Yusuf Yılmaz, Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde görevli Tıp Fakültesi Çocuk Nefrolojisi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Arife Uslu Gökçeoğlu , Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Uzmanı Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Şakir Özgür Keşkek tarafından velilere  bilgilendirme toplantısı yapıldı.


Oldukça verimli geçen eğitim programın sonunda veliler ; sağlıklı günler için aşılamaya gereken desteği vermeye hazır olduklarını ifade ettiler. 


Konuyla ilgili açıklama yapan Prof. Dr. Arife Uslu,” Pandeminin başlangıcında çocukların hastalığı hafif geçirdiğini biliyorduk. Salgın ilerledikçe her şeyin aslında o kadar da masum olmadığı gördük,  yeni tanımlamalar ortaya çıktı.  Çocuklarda koronavirüse bağlı Multisistem İnflamatuar Sendromu (MIS-C) yani “multisistem inflamatuar sendrom” görülebiliyor. Bu hastalık kalp kası iltihabı dediğimiz özellikle kalbin disfonksiyonuna (kalp yetmezliğine)  neden olabilmekte,  kalbin çalışmasını etkileyerek yoğun bakım ihtiyacının yüksek olduğu klinik tablolara neden olabilmektedir.  


Tüm dünyada yapılan çalışmalarda bunu kanıtlar niteliktedir. Koronavirüs ile mücadelede çocuk yaş grubumuz hem bulaştırma açısından hem de MIS-C vakalarından dolayı önemli bir grubu oluşturmaktadır. Çocuklarımızı korumanın en önemli yollarından biriside aşılamadır.  Pandeminin başına göre hiçbir şey bilmiyor değiliz. Pek çok tecrübe edindik. Aşıda en büyük silahlarımızdan biri olarak görünüyor. Bu yüzden hem kendi hem de çocuklarımızın sağlığı için bir an önce aşılarımızı olalım “diye konuştu. 

Kaynak: Editör: Hamdi Acet
Yorumlar
Haber Yazılımı 0