00
Haber Detayı
19 Şubat 2021 - Cuma 19:07
 
Yücel: Ömrümü hizmete adadığım Alanya’ya hizmet etmeye devam edeceğim
Alanya'nın fethinin 800. yılı lansmanında konuşan Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, "Artık bizim için en büyük fetih Keykubat'ın mirasına sahip çıkmak, onu korumak ve yaşatmak. Ömrümü hizmete adadığım Alanya'ya hizmet etmeye devam edeceğiz" diye konuştu.
GÜNDEM Haberi
Yücel: Ömrümü hizmete adadığım Alanya’ya hizmet etmeye devam edeceğim

Alanya Belediyesi tarafından Alanya'nın fethinin 800. yılı nedeniyle lansman gerçekleştirildi. Atatürk Spor Salonu'nda düzenlenen ve kısıtlı sayıda katılımcının yer aldığı organizasyona Alanya Kaymakamı Fatih Ürkmezer, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Alanya İlçe Jandarma Komutanı Yarbay Engin Burak Mindivanlı, Alanya İlçe Emniyet Müdürü Alper Avcı, ALKÜ Rektörü Prof. Dr. Ekrem Kalan, siyasiler, kamu kurum kuruluşlarının temsilcileri, oda başkanları ile davetliler katıldı. Dans gösterisi ile başlayan program oratoryo ile devam etti.

 

"EN BÜYÜK HİZMET KEYKUBAT'IN MİRASINA SAHİP ÇIKMAK"

 

Ardından konuşma yapan Başkan Yücel, bu yıl çok farklı bir kutlama programı yapmak istediklerini söyledi. Yücel, "Bir destan ki azimle Alanya Kalesi'ne dayananların destanı. Fethettikleri yerde insanlara hoşgörüyle, cömertlikle davranınların destanı. Bu biz Türklerin şanlı destanı. Bu fetih coşkusunu bir yıla yayacağız. Biz Alanya'yı Türk-İslam medeniyeti ike tanıştıran Alaaddin Keykubat'tan razıyız. Allah da ondan razı olsun. Alaaddin Keykubat denge siyasi gözeten bir devlet adamıydı. Fetih için 2 yıl beklemiş, fethettiği yerde kan dökmemiştir.

 

Alanya'nın fethi Orta Çağ siyasi hayatı açısından büyük önem taşıyor. Alaaddin Keykubat, rüyasına giren fethettiği Alanya'yı fethettikten sonra ortaya koyduğu eserlerle en önemli kültür merkezlerinden biri yaptı. Alaaddin Keykubat, Tersane'yi yaptırarak burada çok güçlü bir donanma kurdu. Çağın ilerisinde çok büyük işler yapmıştır.

 

Ulu sultan burada evlenmiş, burada elçiler ağırlamış ve ölene kadar burayı kışlık başkent yapmıştır. Artık bizim için en büyük fetih Keykubat'ın mirasına sahip çıkmak, onu korumak ve yaşatmak. Selçuklu'nın en önemli eseri olan Alanya Kalesi'nin UNESCO Kültür Mirası Listesi'ne girmesi için çalışmalarımız devam ediyor. Selçuklu'ya başkentlik yapmış bu şehirde hizmet etmek bizim için onur ve gurur. Alanya geçmişteki gibi huzurun, güvenin başkenti olmaya devam ediyor. 334 bini aşan nüfusuyla Alanya artık il olmayı hak etmiştir. Kadim kent, ömrümü hizmete adadığım Alanya'ya hizmet etmeye devam edeceğiz. Aşkla çalışmaya devam edeceğiz" dedi.

Kaynak: (Son) - Son Alanya Editör: Hamdi Acet
Yorumlar
Haber Yazılımı 0