00
Haber Detayı
11 Eylül 2021 - Cumartesi 13:40
 
Yenialp: Okul kantinlerinde 1 TL oldu
Alanya’da dar gelirli aileler okul kantinlerinde su fiyatlarının 2 TL olması nedeniyle isyan etti. Veliler, "Biz çocuklarımızı devlet okulunda okutuyoruz. Bir su 2 TL olur mu?" dedi.
YAŞAM Haberi
Yenialp: Okul kantinlerinde 1 TL oldu

Pandemi nedeniyle uzun süredir kapalı olan okullar geçtiğimiz 6 Eylül’de öğrencilerine kavuşmuştu. Pandemiyi en ağır atlatan sektörlerden olan kantinci esnafı yüz yüze eğitimin başlamasını heyecanla karşılarken, belirlenen kantin fiyatları ise Alanya’da tepki toplamaya devam ediyor. 


KOLİ FİYATI 7 TL 20 KURUŞ 
Toptan satış yapan marketlerde ilçe genelinde, içerisinde 12 tane bulunan yarım litrelik su kolisi 7 TL 20 kuruştan alıcı buluyor. Suyun tanesi ise bu hesaba göre 60 kuruşa geliyor. Markette raf fiyatı 1 TL olan küçük suyun ise kantinlerde 2 TL’den satışa çıkarılması dar gelirli aileleri zor duruma sokuyor.  Öğle yemeğini okulda yiyen bir öğrencinin günlük harçlığı en az 20 TL oluyor. Günlük 20 TL alan bir öğrencinin aylık masrafı ise 600 TL olarak kaydediliyor. Asgari ücret ile geçinen ve çocuklarını devlet okulunda okutan aileler konuyla ilgili çözüm bekliyor. 


 
YENİ DÜZENLEME YAPILDI 
Konuyla ilgili açıklama yapan Alanya Bakkallar Odası başkanı Velittin Yenialp, “Esnafımıza belirlenmiş olan tavan fiyatın 2 lira olması ile ilgili velilerden gelen şikayet doğrultusunda yeni bir düzenleme yaptık. Fiyatlar Antalya merkezdeki yönetim kurulu toplantısı sonrası açıklandığı için bu fiyatların ilçemizde çok yüksek olduğu görüşümüzü ilettik. 


Bu konuda oda olarak velilerin haklı şikayetleri doğrultusunda oda üyesi tüm kantin esnafımıza okullardaki tavan su fiyatının 1 lira olacağına ilişkin bilgilendirme mesajını gönderdik. Antalya'da belirlenen 2 lira tavan fiyatın 2020 sonuna kadar geçerli olduğunu bildirdik. Bu da önümüzdeki dönemde zaman ihtiyacı olursa esnafımıza bununla ilgili bilgi vereceğimiz ancak şuan tavan fiyatın 1 lira olduğunu bildirdik” ifadelerini kullandı.

 

 

 

 

Kaynak: Editör: Hamdi Acet
Yorumlar
Haber Yazılımı 0