00
Haber Detayı
27 Haziran 2022 - Pazartesi 17:19
 
Yaz Kur’an Kursları Başladı
Alanya Müftülüğüne bağlı cami ve Kur’an kurslarında 2022 Yılı Yaz Kur'an Kursları bugün itibariyle başladı. Her sene okulların tatil olduğu dönemde milyonlarca çocuk ve gencin Kur'an-ı Kerim başta olmak üzere İslam'ın temel inanç esaslarını, ibadetleri ve Hz. Peygamber'in hayatını öğrendiği "Yaz Kur'an Kursları" 27 Haziran Pazartesi günü itibariyle başladı.
YAŞAM Haberi
Yaz Kur’an Kursları Başladı

Din Görevlileri ve Kur’an Kursu Öğreticileri tarafından kursun ilk gününde öğrenciler çeşitli ikramlarla ve sürprizlerle karşılandı. Öğrenciler ilk günü camiyi ve kur'an kurslarını tanıma ve bilgilendirme şeklinde geçirdiler.

Çocuklarını yaz Kur'an Kurslarına göndermek isteyen anne babalar için başvurular, cami, kurs veya "www.diyanet.gov.tr" internet adresi üzerinden 4 Temmuz'a kadar devam edecek.


Yaz Kur'an Kurslarına 4-22 yaş grubu arasındaki çocuk ve gençler kayıt olabilecek.
Bu kapsamda, 4-9 yaş grubundaki öğrencilerin velileri, bölgesindeki en yakın Kur'an kursuna bizzat giderek veya web sitesi üzerinden başvurabilecek. Bu gruptaki öğrencilere saadece yüz yüze Kur'an ve dini bilgiler eğitimi verilecek.
10-15 yaş arasındaki öğrenci velilerinin, yine bizzat ya da web sitesi üzerinden başvurularını yapabilecek ancak eğitimler tercihe göre yüz yüze veya çevrim içi olarak gerçekleştirilecek.


16-22 yaş arası öğrencilerin başvuruları ise web sitesi üzerinden gerçekleştirilecek ve eğitimler sadece çevrim içi olarak yapılacak.
Kur'an kurslarına, 7 yaş ve üzeri engelliler için de başvuru yapılabilecek.
8 hafta süreyle tek dönem halinde planlanan Yaz Kur'an Kursları 26 Ağustos Cuma günü sona erecek.
Bu vesileyle 2022 Yılı Yaz Kur’an Kursu’nun hayırlara vesile olmasını Yüce Allah’tan niyaz ediyor, tüm öğrencilerimizi kurslarımıza bekliyoruz.

Kaynak: Editör: Hamdi Acet
Yorumlar
Haber Yazılımı 0