00
Haber Detayı
01 Eylül 2022 - Perşembe 13:48
 
Yarderesi Projesi İle Mahmutlar Yeni Bir Rekreasyon Alanına Kavuşuyor
Alanya Belediyesi’nin Mahmutlar Mahallesi için tasarladığı bir proje daha hayata geçiriliyor. D-400 Karayolu’ndan Barbaros Caddesi ile Mahmutlar İlkokulu arasındaki Yar Deresi kenarında yeni rekreasyon alanı oluşturmak için dere ıslah çalışmasına başlandı.
YAŞAM Haberi
Yarderesi Projesi İle Mahmutlar Yeni Bir Rekreasyon Alanına Kavuşuyor

D-400 İLE MAHMUTLAR İLKÖĞRETİM OKULU ARASINDA ÇALIŞMA YAPILACAK

Mahmutlar Mahallesi Yar Deresi çevresinde toplamda 14926 m2 lik dere kenarı düzenlenerek halkın kullanımına açılacak. Bu proje ile dere kenarından yukarıya doğru yürüyüş yolu imkanı da sağlanmış olacak.


KAFETERYA, SOSYAL VE SPORTİF ALANLAR OLUŞTURULACAK
Projede 105 m2 kafeterya, fitness aletleri, tırmanma grupları, salıncak, zıp zıp, tahterevalli, parkur serisi gibi içerikler barındıran mekanlar yer alıyor. 3 adet masa tenisi, basketbol sahası, tenis kortu, pergolalı oturma alanları, dinlenme bankları ve geniş kaldırımlarla sahilden kuzeye yürüyüş alanları oluşturulacak.


BAŞKAN YÜCEL, “VATANDAŞLARIMIZIN HOŞ VAKİT GEÇEREBİLECEKLERİ YENİ ALANLAR OLUŞTURACAĞIZ”
D-400 Karayolu’ndan Barbaros Caddesi’ne uzanan Yar Deresi kenarında yeni rekreasyon alanını hayata geçireceklerini ifade eden Başkan Yücel, dere ıslah çalışmalarının başladığını söyledi. “Proje Mahmutlar İlköğretim Okulu ile D-400 Karayolu arasında yer alan Yarderesi’nde olacak. Şu an D 400 kısmından çalışma başlamış bulunuyor. Yarderesi projesi bölgeye ayrı bir cazibe katacak. Sahilden merkeze uzanan derenin ıslahı ve çevresindeki sanat yapıları ile dere çok güzel bir hal alacak. Bu proje tamamlandığında Mahmutların çehresi değişecek. Mahmutlarımıza vatandaşlarımızın hoş vakit geçirebilecekleri yeni alanlar oluşturacağız.” dedi.

Kaynak: Editör: Hamdi Acet
Yorumlar
Haber Yazılımı 0