00
Haber Detayı
24 Mart 2021 - Çarşamba 14:32
 
Waldorf Vakfı'ndan Öğrencilere Hayat dersi
Waldorf Vakfı Alanya Yaşam Okulları pandemi kuralları kapsamında güzel bir etkinliğe imza attı.
EĞİTİM Haberi
Waldorf Vakfı'ndan Öğrencilere Hayat dersi

3’üncü sınıf öğrencileri tarafından hazırlanan Ev Devirseli Resim Sergisi düzenlenen etkinlikte coşkuyla açıldı. Sergiye Alanya İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yılmaz da katıldı.


3. Sınıf öğretmeni Öznur Aksoy konuşma metni:
Çocukluk her biri yaklaşık 7  yıl süren 3 farklı aşamadan oluşur. Waldorf eğitimi, her aşama için çocuğu duygusal, ruhsal ve fiziksel olarak hayata hazırlar. Çocuğun dünya hakkında hissetme, kendini ve çevresini tanıması waldorf eğitiminin öğrenme modellerini şekillendirir.


9 yaş  (3. Sınıf) çocuklarının gelişimsel sürecini yaradılış, tarla, eski, meslekler gibi ev devirseli de destekler.Ev devirseli 9 yaş grubundaki çocukların dönüşümü için değerlidir.


Bu yaştan itibaren çocuğu kendisi dışında var olanlarla bağ kurmaya ihtiyacı vardır.Somut dünyadan somut dünyaya adımladıkları bu dönemde hayatla gerçek bağlarının oluşması için ayaklarının yere sağlam basması gerekmektedir.Bu yüzden sağlam temellerle başlanılan inşaat sürecin ilk somut adımıdır.


Neden bir eve ihtiyaç duyarız?Nasıl bir ev yaparız? İlk olarak nereden başlarız?Soruları zaten ruhani ve kimyasal olarak bağlı oldukları 4 elementin dünyadaki somut yerine işaret eder.Bu elementler çocuklar henüz bilmese de  8. Sınıfta görecekleri kimya dersine bir adımdır aslında.
Dünya bize toprağı verdi
Su onu yumuşattı
Hava onu kuruttu
Ateş pişirdi
Varlığa duyduğumuz şükranla yuvamızı inşa ediyoruz.


Ders sürecinin bir parçası olarak çocuklarımız doğa gezilerinden topladıkları doğal malzemelerle kendi maket evlerini aile iş birliğinde yaptılar.Okulumuzun 3. Sınıf öğrencileri hazırladıkları maket evlerin sergisine İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yılmaz’ı davet ettiler.Çocukların daveteni geri çevirmeyen Yusuf Yılmaz okulumuza gelerek eğitim ve öğretim sürecimize tanıklık ederek sergimizi gezmiştir.


Çocukları çalışmalarından dolayı tebrik eden Yusuf Yılmaz pandemi nedeniyle sosyal mesafe ve maske kullanımı konusuna dikkat çekti.Bu konuda büyüklerin maske takmayı ihmal ettiğini ve çocukların unutmaması gerektiğin altını çizdi.

 

Kaynak: (Son) - Son Alanya Editör: Hamdi Acet
Yorumlar
Haber Yazılımı 0