00
Haber Detayı
04 Kasım 2022 - Cuma 10:14
 
Uluslararası Organizasyonları Antalya’mızda Düzenlemeye Devam Edeceğiz
Vali Ersin Yazıcı, Uluslararası Bisiklet Birliği ve TGA iş birliğinde 17-20 Kasım tarihleri arasında düzenlenecek olan “Uluslararası 2. UCI Nirvana Gran Fondo World Series Antalya” bisiklet yarışlarının basın lansmanına katıldı. Törende konuşan Vali Yazıcı uluslararası organizasyonların Antalya’nın marka değerine katkı sunduğunu belirterek; “Uluslararası organizasyonları Antalya’mızda düzenlemeye ve şehrimize değer katmaya devam edeceğiz.” dedi.
TURİZM Haberi
Uluslararası Organizasyonları Antalya’mızda Düzenlemeye Devam Edeceğiz

Uluslararası Bisiklet Birliği (UCI) ve Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı (TGA) tarafından düzenlenen UCI Nirvana Gran Fondo Antalya Uluslararası Bisiklet Yarışması’nın lansman töreni düzenlendi. Lansman törenine Vali Ersin Yazıcı, Antalya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Gürbüz, Vali Yardımcısı Yalçın Sezgin, Muratpaşa Kaymakamı Dr. Orhan Burhan, Antalya Gençlik Spor İl Müdürü Yavuz Gürhan, ATSO Yönetim Kurulu Üyesi Murat Totoş, POYD Yönetim Kurulu Başkanı Ülkay Atmaca, Antalya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı İdris Taş, Antalyaspor Başkan Vekili Sezgin Özer, Baksifed Başkanı Abdullah Erdoğan, Kilit Group Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Kilit, Nirvana Hotels CEO Korhan Alşan, Fraport Tav Genel Müdürü Deniz Varol, Corendon Airlines Kurumsal İletişim ve Pazarlama Müdürü Tuğba Özkan Güner, AG Tohum Yönetim Kurulu Başkanı Burak Gönen, basın mensupları ve spor camiasından misafirler katıldı.


Şehrimizi Tanıtmaya Devam Edeceğiz
Önemli ve büyük bir organizasyona Antalya olarak ev sahipliğini yapacaklarından dolayı mutluluk duyduğunu ifade ederek sözlerine başlayan Vali Yazıcı; “Hepiniz turizmin başkenti Antalya’mıza hoş geldiniz. Böylesine önemli ve büyük bir organizasyonun şehrimizde yapılmasından dolayı çok mutluyuz. Antalya’ da turizmi 12 aya yaymak için en önemli alternatif sağlık ve spor turizmidir. Bu organizasyon da 12 ay turizm hedefimizin en önemli organizasyonlarından. Antalya, pek çok bisiklet gruplarını ağırlayan bir kent. Bu yüzden bu tür organizasyonların adımızı daha da duyurmak için ne kadar önemli olduğunun farkındayız. İlimizin her noktasında küçüklü büyüklü organizasyonlar yapmaya, şehrimizi tanıtmaya devam edeceğiz. Uluslararası organizasyonlarla Antalya’mızın marka değerine katkı sunmaya, Antalya’mıza değer katmaya devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.


Antalya Spor Turizmi Noktasında Büyük Bir Cazibe Merkezi
Turizmi 12 aya yaymak adına atılacak en önemli adımın spor turizmi olduğuna aktaran Vali Yazıcı şunları söyledi: “Yılın 12 ayında da farklı kitleleri şehrimize çekelim istiyoruz. Bunun en önemli yolunun da spor turizminden geçtiğinin farkındayız. Biz Antalya’da Kasım-Nisan aylarında farklı organizasyonlarla pek çok turisti ağırlıyoruz. Uluslararası 2. UCI Nirvana Gran Fondo World Series Antalya bisiklet yarışmasıyla da dünyanın pek çok farklı noktasından yarışmacılar şehrimize gelip şehrimizi tanıyacak. Antalya’nın bisiklet sporu için ne kadar uygun bir iklime sahip olduğunu bütün dünya ülkeleri görecek. Antalya’da özellikle kış aylarındaki uygun iklim koşullarıyla birlikte spor turizmi noktasında büyük bir cazibe merkezi haline geliyor. Bu organizasyonların sayısını daha da arttırmalı ve büyütmeliyiz. Çünkü Türkiye’nin misafir odası olan ve Türkiye’yi başarıyla tanıtan Antalya, bu organizasyonu her manada hak ediyor.”


Spor Turizmi Olmazsa Olmazlarımızdan
Antalya’nın turizm anlamında dünyanın en kaliteli en hizmet sunan şehri olduğunu söyleyen Vali Yazıcı; “Dün itibariyle 12 milyon 767 bin misafire ulaştık. İnşallah önümüzdeki yıl turizmde pik yılımız olan 2019’u geride bırakacağız. 8 ay olan turizm sezonumuzu böyle organizasyonlarla 12 aya çıkaracağız. Spor turizmi de bunun olamazsa olmazlarından biri. Şehrimiz alt yapı ve tesisleriyle bu konuda elverişli. Bu organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ediyor, tüm sporculara başarı ve sağlık diliyorum.” dedi.


Emeği Geçen Herkese Teşekkür Ediyorum
Antalya’nın son zamanlardaki çalışmalarla bisiklet sporunda adını duyurduğunu ifade eden Vali Yazıcı; “Antalya’mızda son yıllarda gerçekleştirdiğimiz uluslararası bisiklet organizasyonları ile buranın bisiklet sporunda ne kadar başarılı olduğunu tüm dünyaya gösterdik. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. İnşallah bu tür organizasyonları çoğaltarak yolumuza devam edeceğiz. Organizasyonumuz tekrar hayırlı ve uğurlu olsun.” diye konuştu.


17-20 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan 2022 UCI Nirvana Gran Fondo Antalya Uluslararası Bisiklet Organizasyonu’na dünyanın birçok farklı ülkesinden yüzlerce bisiklet sporcusu katılacak.

Kaynak: Editör: Hamdi Acet
Yorumlar
Haber Yazılımı 0