00
Haber Detayı
20 Şubat 2023 - Pazartesi 18:34
 
'Türkiye'deki oteller güvenli'
Yüzyılın felaketi olarak tanımlanan Türkiye’nin 10 ilindeki depremin her alana ve turizme etkileri tartışılırken Rusya Bilimler Akademisi Birleşik Jeofizik Araştırmaları Direktörü Dr. Yury Vinogradov yaptığı açıklama ile yüreklere su serpti.
TURİZM Haberi
'Türkiye'deki oteller güvenli'

Vinogradov Türkiye'nin turistik altyapı inşası için "katı normlara" sahip olduğunu, bu nedenle Rusların Türkiye'ye gitmekten "korkmaması" gerektiğini söyledi.


"TÜRKİYE'YE GİTMEKTEN KORKMAYIN"
Rusya Bilimler Akademisi Birleşik Jeofizik Araştırmaları Direktörü Dr. Yury Vinogradov, Rus turistlerin Türkiye'ye gelmesine ilişkin RIA'ya değerlendirmelerde bulundu. Cumhuriyet'te yer alan habere göre Rus uzman Vinogradov, Türkiye'nin turistik bölgelerinde inşaat yapısının güçlü olduğunu söyledi.
Dr. Yury Vinogradov, Türkiye'nin turistik altyapı inşası için "katı normlara" sahip olduğunu, bu nedenle Rusların dinlenmek için oraya gitmekten "korkmaması" gerektiğini söyledi.


"AKDENİZ KIYILARINDA BÜYÜK DEPREM HİÇ YAŞANMADI"
Dr. Vinogradov, Kemer, Antalya, Marmaris gibi tatil beldelerinin "Anadolu plakasının sınırında değil, plakanın kendisinde yer aldığını" söyledi.
Dr. Vinogradov, "Dolayısıyla orada meydana gelen tüm depremler her halükarda Anadolu plakasının sınırından daha zayıf olacaktır. Dolayısıyla yakın zamanda meydana gelenler gibi güçlü ve yıkıcı depremler burada meydana gelmeyecektir. Üstelik tarih, Akdeniz kıyı bölgelerinde yediden büyük depremlerin hiç yaşanmadığını gösteriyor" diye konuştu.


"OTELLERİN İNŞASINDA KURALLARA UYULUYOR"
"Sismolojinin tahminle değil, izlemeyle ilgili olduğunu" vurgulayan Dr. Vinogradov, "Bir kehanetçi gibi davranmak istemem ama benim bakış açıma göre orada yıkıcı depremler beklememeliyiz" dedi. Dr. Vinogradov, Türkiye'deki turistik altyapı inşaatlarının depreme dayanıklılık açısından "çok dikkatli" bir şekilde ele alındığını savunarak, "Türkiye, 1999 yılından bu yana turistik binalar ve oteller için oldukça katı kurallar getirmiştir. Bence orada her şey gayet normal olmalı. Turistler gidebilir" ifadelerini kullandı

Kaynak: Editör: Hamdi Acet
Yorumlar
Haber Yazılımı 0