00
Haber Detayı
24 Mayıs 2023 - Çarşamba 19:33
 
Türk Mutfağı Haftası Etkinlikleri Alanya Mutfağı Tadım Etkinliği Ve Söyleşisi İle Kutlandı ‘
T.C. Cumhurbaşkanlığı ve Kültür ve Turizm Bakanlığı himayelerinde tüm yurt genelinde 21-27 Mayıs tarihlerinde özel etkinliklerle kutlanan “Türk Mutfağı Haftası” kapsamında Yöresel Alanya Sofrası kurularak Alanya Mutfağı’na ait lezzetler eşliğinde, şehir gastronomisi ve sürdürülebilir bir değer olarak mutfak kültürünü geliştirmek adına yapılan çalışmalar ve gelecek projeler görüşüldü.
YAŞAM Haberi
Türk Mutfağı Haftası Etkinlikleri Alanya Mutfağı Tadım Etkinliği Ve Söyleşisi İle Kutlandı ‘

Alanya Belediyesi Mutfak Kültürü Evi’nde düzenlenen “Alanya Mutfağı Tadım Etkinliği ve Söyleşisi” Alanya Belediyesi ev sahipliğinde Antalya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, TGA, ALKÜ ve AHEP Üniversiteleri, Alanya Lokantacılar Odası, ALTİD, ALTAV, Altınkepçe ve Gastronomi Yıldızları derneklerinin katılımı ile gerçekleştirildi.
 
Alanya Mutfağı Tadım Etkinliği kapsamında Yöresel Alanya yemekleri özelinde ve Türk Mutfağı genelinde soyut hafızamızın en önemli değerlerinden olan mutfak kültürünün ve gastronomi değerlerinin etkin tanıtımı ve gelecek nesillere aktarılması adına yapılan ve yapılabilecek çalışmalar hakkında söyleşi gerçekleştirildi.
Etkinliği değerlendiren Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, “Alanya’nın turizmdeki rolü dolayısıyla uluslararası arenada tanınan bir şehir olduğu yadsınamaz. Bu sebeple biz, Alanya’nın keşfedilmeyi bekleyen bir mutfağı olduğu ve sürdürülebilir turizm değeri olarak yöresel lezzetlerimizin bilinirliğinin artması adına 2016 yılı itibariyle yüksek bir tempo ile birçok etkinlik, yemek kursu, tanıtım videoları, Gülüklü Çorba’nın tescili, profesyonel mutfaklarda yöresel lezzetlerin hazırlanması gibi bütüncül çalışmalar düzenledik. 
Çalışmalarımızın 7. yılında artık Alanya’nın mutfağı ve özel lezzetleri konusunda ziyaretçilerimizin ilgisini mutfağımıza da çekmiş olduk. Elbette her şehirde keşfedilmeyi bekleyen özel tatlar olduğunu biliyoruz, bu sebeple Türk Mutfağı Haftası’nı son derece önemsiyor ve kültürel değerlerimizin korunması adına yapılan çalışmaları destekliyoruz. Bugün bizlerle söyleşi ve tadım etkinliğimize katılan tüm davetlilerimize teşekkür ediyor, iş birlikleri için şükranlarımı sunuyorum.” dedi.
Kaynak: Editör:
Yorumlar
Haber Yazılımı 0