00
Haber Detayı
15 Mayıs 2023 - Pazartesi 19:12
 
Turizme ikinci tur seçim engeli
Turizmciler, tüm dünyanın takip ettiği Türkiye seçimlerinde belirsizliğin hakim olması sebebiyle, beklenen artışın yaşanamadığına vurgu yaptı.
TURİZM Haberi
Turizme ikinci tur seçim engeli

Turizm sezonunun başladığı Alanya’da, beklenen yoğunluk yaşanamıyor. Seçimin ikinci tura kalmasıyla iki hafta daha sürecek belirsizlik, turizm sektörüne ket vuruyor. Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan turizmciler, seçimde yaşanan belirsizliğin sektörde beklenen artışı ötelediğini ifade etti. Alanya Posta Medya’ya açıklamalarda bulunan Konaklı Turistik İşletmeciler Derneği Başkanı (KONTİD) Ali Orkan ve Alanya Summer Tour Kontrat Müdürü Emre Yaman belirsizliğin turizm için bir sorun olduğunu vurguladı. 
 
‘BELİRSİZLİK SEKTÖRÜ OLUMSUZ ETKİLEYECEK’
Belirsizlik arz eden süreçlerin turizmciler için hoş karşılanmadığını ifade eden KONTİD Başkanı Ali Orkan, turizmciler olarak ilk turda bitmesini tercih ettiklerini vurguladı. Orkan açıklamasında, “Seçimlerin ikinci tura kalması ve piyasada ki belirsizlik sektörü olumsuz etkileyecektir. Avrupa pazarında ki temsilcilerimiz ve acentelerimiz bu konuyu hassasiyetle takip etmekteler. Belirsizliğin en kısa sürede bitmesi turizm sektöründe önem arz etmektedir. Tercihimiz ilk turda bitip belirsizliğin yaşanmaması yönündeydi” dedi.
 
‘OLAĞAN SÜREÇ DEVAM EDECEKTİR’
Seçimin ikinci tura kalmasının olumlu veya olumsuz etkisinin olmayacağını, turizm sürecininde seçim öncesindeki satış rakamlarının devam edeceğini aktaran Alanya Summer Tour Kontrat Müdürü Emre Yaman ise önemli olanın netlik olduğunu ifade etti. Yaman açıklamasında şu ifadeleri kullandı; “Seçimden önceki satış rakamlarında artı ve eksi yönde etkilenme olmayacaktır. Olağan süreç devam edecektir. Olumlu veya olumsuz bir şey söyleyemeyiz. Seçimin kazananı olsaydı belirsizlik ortadan kalktığı için turizm sektöründe olumlu yönde etkisi olurdu.”
Kaynak: Editör: Hamdi Acet
Yorumlar
Haber Yazılımı 0