TURİZM YOK SAYILAMAZ
TURİZM YOK SAYILAMAZ
ERAY ERDEM'DEN DÖVİZ DESTEĞİ TEPKİSİ Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) Başkanı Eray Erdem, otelcilerin döviz dönüşüm desteğinden yararlanamamasına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Erdem, otel işletmelerinin bu destekten mahrum bırakılmasının turizm sektörüne ve gelir adaletine zarar verdiğini belirtti.
ERAY ERDEM'DEN DÖVİZ DESTEĞİ TEPKİSİ Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) Başkanı Eray Erdem, otelcilerin döviz dönüşüm desteğinden yararlanamamasına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Erdem, otel işletmelerinin bu destekten mahrum bırakılmasının turizm sektörüne ve gelir adaletine zarar verdiğini belirtti.
“OTELLER BU DESTEKTEN MAHRUM BIRAKILMAMALI”
ALTSO’nun haftalık yönetim kurulu toplantısı sonrası konuşan Başkan Erdem, “Firmaların Yurt Dışı Kaynaklı Dövizlerinin Türk Lirasına Dönüşümünün Desteklenmesi Hakkında Tebliğ” kapsamında uygulanan %3’lük döviz dönüşüm desteğinden otelcilerin faydalanamamasının adil olmadığını vurguladı.
Erdem, “Hizmet yoluyla ülkemize döviz kazandıran otelcilerin bu desteğin dışında tutulması gelir dağılımı açısından adaletsizliktir. Turizmin ana aktörlerinden olan otellerin göz ardı edilmesi büyük bir haksızlıktır” dedi.
“TURİZM SEKTÖRÜNÜN KATKISI YOK SAYILAMAZ”
Alanya’da 160 bini aşkın turistik yatak kapasitesi bulunduğuna dikkat çeken Erdem, “Antalya ve Türkiye genelinde bu rakam milyonları aşıyor. Otellerin ülkemize kazandırdığı döviz, göz ardı edilemeyecek kadar büyük. Bu nedenle destek kapsamına otel işletmeleri de mutlaka dahil edilmelidir” şeklinde konuştu.
“BANKALARLA UYUŞMAZLIKLAR SORUN YARATIYOR”
Sadece mevzuat eksikliğinin değil, aynı zamanda teknik aksaklıkların da destekten yararlanmayı engellediğini ifade eden Erdem, bankalar ve aracı firmalar arasında yaşanan uyuşmazlıklara dikkat çekti.
Erdem, “Döviz transfer açıklamasının yazılamaması, kredi borcu nedeniyle dövizin doğrudan bozulması, hizmet açıklığının yetersizliği gibi sorunlar üyelerimizi zor durumda bırakıyor” dedi.
“ALTSO SÜRECİN TAKİPÇİSİ OLACAK”
Yaşanan sorunlar nedeniyle otelcilerin %3’lük döviz dönüşüm desteğinden yararlanamadığını belirten Erdem, ALTSO olarak çözüm sürecinin yakından takip edildiğini söyledi.
“Üyelerimizi bilgilendirmeye ve ilgili kurumlara çözüm önerileri sunmaya devam edeceğiz” diyen Erdem, turizm sektörünün desteklenmesinin ülke ekonomisi açısından hayati olduğunu ifade etti.
Antalya HABERİ
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.