00
Haber Detayı
23 Aralık 2021 - Perşembe 15:30
 
Tüm Emekli Sen Genel Başkanı Alanya’dan seslendi
Alanya’da konuşan Tüm Emekli Sen Genel Başkanı Zeynel Abidin Ergen, 8 milyon emekli açlık sınırının altında maaş aldığını söyledi. Ergen, en alt emekli maaşının 5 bin 200 liradan başlaması gerektiğini ifade etti.
YAŞAM Haberi
Tüm Emekli Sen Genel Başkanı Alanya’dan seslendi

Tüm Emekli Sen Genel Başkanı Zeynel Abidin Ergen Alanya’ya gelerek sendika üyeleri ile buluştu. Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) Meclis Salonu’nda düzenlenen toplantıya Tüm Emekli Sen Genel Başkanı Zeynel Abidin Ergen’in yanı sıra Tüm Emekli Sen Antalya Şube Başkanı Mustafa Ayar, Tüm Emekli Sen Alanya Kurucu Üyesi Kıymet Erat, Eğitim Sen Alanya Şube Başkanı Ali Koca, CHP İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Tekin Açıkalın ve sendika üyeleri katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Erat, dik duracaklarını ve çalışmalar yaparken yorulmayacaklarını söyledi.


“EMEKLİ AYLIKLARI AÇLIK SINIRININ ALTINDA”

Ardından konuşan Tüm Emekli Sen Genel Başkanı Zeynel Abidin Ergen de, rahat bir yaşam özlemi içerisinde olan emeklilerin son 20 yılda tam bir düş kırıklığına uğradığını söyledi. Ergen, “Şu an bin 500-bin 600 liralardan başlayan emekli aylıkları açlık sınırının altında. DİSK verilerine göre, ortalama 8 milyon emekli açlık sınırının altında maaş alıyor. Yine emekliler her daim enflasyonun altında maaş artışıyla karşılaşıyor. 


Yine ulusal büyümeden refah payı emeklilere verilmiyor. Sadece bu yıl an itibariyle emekçilerin kaybı yüzde 67 civarında. Oysa 2021 yılı toplamda ortalama yüzde 11-12 bandında maaş artışı oldu. 2022 emekli maaş artışına ilaveten yüzde 55-56 hak kaybı eklenmeli. Bizim açımızdan ilk aşamadaki en alt emekli maaşı 5 bin 200 liradan başlamalı. İstediğimiz ise emekli maaşları ortalama yoksulluk sınırı olan 10 bin liraya yükseltilmeli. Dahası haklarımız için hükümet için masaya oturup pazarlık yapmamız elzem. 


Bunun için de örgütlenmek gerekiyor. Anayasa’nın 51’inci ve 90’ıncı maddesine göre bizim sendika kurmamız yasak değil. Uluslararası sözleşmelerde de bir engel yok. Olması gereken mevcut iktidarın tez zamanda düzenleme yapması. Siyasi iktidar örgütlü toplum istemiyor. Haliyle emeklilerin de örgütlenmesini engelliyor. Bu durumu aşacağız. Düne kadar bizim yanımızda olduğunu sandığımız kimi döneklerin siyasi iktidarın beşinci kolu gibi çalışıp aleyhte propagandalarını da boşa çıkaracağız. Bu tek adamcı sahte sendikacılar varsın kaprislerine hapsolsunlar” diye konuştu.

Kaynak: Editör: Hamdi Acet
Yorumlar
Haber Yazılımı 0