00
Haber Detayı
24 Kasım 2022 - Perşembe 13:58
 
TOKLU “Kadına Yönelik Şiddet İnsanlığa İhanettir.”
AK Parti Alanya İlçe Başkanı Mustafa Toklu, 25 kasım Dünya Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’ne dikkat çekmek amacıyla önemli açıklamalarda bulundu.
YAŞAM Haberi
TOKLU “Kadına Yönelik Şiddet İnsanlığa İhanettir.”

Başkan Toklu, Toplumun temel yapı taşını oluşturan aile ve toplumdaki tüm fertlerin sevgi, saygı, huzur ve birlik içerisinde yaşamalarına önemli katkılar sunan kadınların tarih boyunca toplumsal hayatta her zaman sevgi ve saygı görerek önemli bir yere sahip oldukları ifade etti. Toklu yapmış olduğu açıklamada; 


“Günümüzde insanlığın en önemli sorunlarından biri olan kadına yönelik şiddet, farklı görünümleriyle tüm dünyada varlığını devam ettirmektedir. Kadınların temel hak ve özgürlüklerinin kullanımını engelleyen, toplumsal kaynaklardan yararlanmalarını sınırlandıran, genel olarak toplumsal ve ekonomik gelişme üzerinde olumsuz etkiler yapan kadına yönelik şiddete karşı ülkemizde etkin bir mücadele verilmektedir. Kadınlarımız, bugün ve her gün daha güvenli bir dünyada insan onuruna yakışır, şiddetten uzak ve eşit bir hayat hak ediyor. Unutmayalım ki, “Kadına Yönelik Şiddet İnsanlığa İhanettir.” Toplumumuzda kadına yönelik şiddete, ayrımcılığa karşı; gönül birliğimiz ve sevgi dilimizle, dur demek; bu ayıbı ortadan kaldırmak hepimizin sorumluluğudur.


Dinimize, tarihimize, köklü gelenek ve göreneklerimize baktığımızda, Türk toplumunda kadına her zaman değer verildiğini görürüz. İnsanları kadın erkek diyerek sınıflandırmadan, insan olarak görmek ve insanın her şeyin en iyisine layık olduğunu bilmek ve buna göre davranmak ile kadınlarımızın hak ettikleri güzel dünyayı onlara sunabilmiş olacağız.


25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Gününün, toplumda bir farkındalık oluşturulmasını temenni ediyor, tüm kadınlarımızın mutlu, sağlıklı ve sevgi dolu bir dünyada hiçbir şiddete maruz kalmadan yaşamalarını diliyorum.” dedi.

Kaynak: Editör: Hamdi Acet
Yorumlar
Haber Yazılımı 0