00
Haber Detayı
27 Ocak 2023 - Cuma 19:33
 
Tez öğrencisinin hamam sorunu
Alanya'da tez çalışması için hamamlara giden ama gittiği gibi geri döndüğünü söyleyen Üniversite öğrencisi Aycan Özlü, "Bizi hamamlara almıyorlar" iddiasında bulundu.
YAŞAM Haberi
Tez öğrencisinin hamam sorunu

Alanya’da bulunan hamamlar tez çalışması için kapılarını kapalı tutuyor. Isparta Süleyman Demirel Üniversite Coğrafya Bölümünde Yüksek Lisan öğrencisi olan Aycan Özlü, hamamlarda çalışan göçmen kadınlar ile ilgili tez çalışması yapıyor. Tez çalışmasını ilerletmek için hamamlara gidip görüşme gerçekleştirmek isteyen Özlü, kapalı duvarla karşılaşıyor. Bu durumdan muzdarip olan Özlü konuyla ilgili Alanya Posta Medya’ya açıklamalarda bulundu.


“BENİ İÇERİYE ALMIYORLAR”
Özlü açıklamasında, “Ben Alanya’da hamam sektöründe çalışan Asyalı masözler üzerine bir tez hazırlıyorum. Hamam sektörünün bazı kısımlarına ters bakıldığı için ve dışarıya kapalı bir mekan olduğu için beni içeriye almak istemiyorlar. İnsanlar bana güven duymaya başlasınlar diye size açıklama yapmak gibi bir yol izlemek istedim. 


Çünkü beni araştırmacı olarak içeriye kabul etmiyorlar. Beni devlet memuru sanıyorlar ama ben sadece kendi konum hakkımda araştırma yapmak isteyen bir öğrenciyim. Benim tez konumum hamam sektöründe çalışanların çoğunun yabancı olmasıyla ilgili. Böyle olunca da bir ağ yapısı oluşuyor, bir gelen diğer geleni çağırıyor. Bende bu konuyu araştırıyorum” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Editör: Hamdi Acet
Yorumlar
Haber Yazılımı 0