00
Haber Detayı
24 Ocak 2023 - Salı 09:51
 
Şehrimizin Güvenliği Noktasında El Birliğiyle Çalışmalarımızı Yürütüyoruz
Vali Ersin Yazıcı, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı, Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktaş, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Turgut Aslan’ın katılımıyla Antalya’da “Terörle Mücadele Şube Müdürleri Değerlendirme Çalıştayı” ve “Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Başkanlığı Stratejik Araştırmalar Kurulu (SAK) 56’ncı Toplantısı” gerçekleştirildi. Çalıştayda konuşan Vali Yazıcı; “Şehrimizin güvenliği noktasında el birliğiyle çalışmalarımızı yürütüyoruz.” dedi.
YAŞAM Haberi
Şehrimizin Güvenliği Noktasında El Birliğiyle Çalışmalarımızı Yürütüyoruz

Antalya'da terör ve terör örgütleriyle mücadele konularının değerlendirildiği “Terörle Mücadele Şube Müdürleri Değerlendirme Çalıştayı” gerçekleştirildi. Düzenlenen çalıştaya Vali Ersin Yazıcı’nın yanı sıra İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı, Antalya Milletvekili Mustafa Köse, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin, Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktaş, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Turgut Aslan ve 81 ilin Terörle Mücadele Şube Müdürleri katıldı.


En Ufak Terör Olayının Ne Kadar Zarar Verebileceğinin Bilinciyle Çalışıyoruz
Konuşmasına katılımcıları selamlayarak başlayan Vali Yazıcı; “Antalya’mıza, turizmin başkentine hepiniz hoş geldiniz. Antalya ülkemizin yurtdışına açılan penceresi, önemli bir turizm şehri. Ülkemizi temsil eden önemli bir turizm şehri. 2022 yılında şehrimizi hava yoluyla 13 milyon 432 bin civarında yabancı misafir ziyaret etti. 2023 yılı için ise 17 milyon hedefimiz var. Ülke turizm gelirlerinin 3’te 1’i Antalya’mızdan karşılanıyor. 


Burada yaşanabilecek olumsuz bir olay hem şehrimize hem de ülkemize her manada büyük zarar verebilir. Bu yüzden çalışmalarımızı büyük bir titizlikle yürütüyoruz. Çünkü turizmin olmazsa olmazı, ön koşulu güvenlik. Bunun farkında olarak terörle mücadele ekiplerimizle, istihbaratımızla, emniyet ve jandarma ekiplerimizle gece gündüz demeden çalışıyoruz. İyi bir şekilde koordine olarak başarılı işler ortaya çıkarıyoruz. Antalya’da herhangi bir terör olayının olmaması için el birliğiyle çalışıyoruz. Antalya’nın, Türkiye için ne kadar önemli olduğunu ve dolayısıyla bu şehirde yaşanabilecek en ufak terör olayının bu ülkeye ne kadar zarar verebileceğinin bilinciyle hareket ediyoruz.” diye konuştu.


Turizmin Ön Koşulu Güvenlik
Güvenlik sorunu olan bir bölgeye insanların seyahat etmek istemeyeceklerinin altını çizen Vali Yazıcı şunları söyledi: “Şunu her toplantıda sık sık dile getiriyorum. İnsanlar gezmek için eğlenmek için seyahat ediyor. Bu seyahat edilen şehirlerden birisi de Antalya. Turizmin ön koşulu güvenlik. Güvenlik tehdidi olan hiçbir yere insanlar seyahat etmek istemez. Turizmin olmazsa olmazı güvenlik noktasında çok hassasız. Bu kapsamda ekiplerimizle el birliğiyle çalışmalarımızı yürütüyoruz.”


Ay Yıldızlı Bayrağımız İçin Şehit Olanlara Allah'tan Rahmet Diliyorum
Çalıştaydaki konuşmasına üç ayların başlangıcı olduğunu hatırlatarak başlayan İçişleri Bakanı Soylu; haklının, adaletin, insanlığın, inancın hâkim olduğu bir dünya haline gelmesini temenni etti. İçişleri Bakanı Soylu, üç ayların hürmetine terörle mücadele ederken, ülkenin birliği, milletin ve devletin bekası için ay yıldızlı bayrağın onuru, özgürlüğü ve namusu için şehit olanlara Allah'tan rahmet dilediğini ifade etti.


Şehidimizin Kanı Yerde Kalmadı
Şırnak'ta düzenlenen Eren Abluka Sonbahar Kış-23 Şehit Jandarma Yüzbaşı Yunus Çelebi Operasyonu'nda şehit olan korucu Nimet Encu'nun ailesinin hayır duası ve selamlarını getirdiğini söyleyen İçişleri Bakanı Soylu şunları söyledi: "Aralık ve Ocak’ta kırsalda dağlarda teröristi etkisiz hale getirebilmek kolay bir iş değildir. Hem Aralık hem Ocak’ta durmadan yolumuza devam ediyoruz. Yeminimiz bu dağları temizlemektir, bu dağlarda terör örgütünün bir tek unsurunu, Cumhuriyetimizin 100. yılı 29 Ekim 2023'te bırakmamaktır. 


Bunun için hiç durmuyoruz ve büyük bir mücadele ortaya koyuyoruz. Dün de Eren Abluka Sonbahar Kış-23 Şehit Jandarma Yüzbaşı Yunus Çelebi Operasyonu'nda bu arkadaşlarımız bu mücadeleyi ortaya koyarken Nimet Encu şehit oldu ama operasyon durmadı. Tam da kahraman Nimet'in bulduğu mağarada şu anda 3 teröristin etkisiz hale geldiğini ve ölü olarak ele geçirildiğini, operasyonun hala devam ettiğini, kahraman arkadaşlarımızın orada bu operasyonu hem Nimet'in kanını yerde bırakmayarak hem de teröristleri tek tek temizleyerek devam ettirdiğini bir kere daha huzurunuzda operasyonun gelişen bilgisi olarak vermek isterim."


Suç Ve Terör Örgütlerine Yönelik Operasyonlarla İlgili Bilgi Verildi
Protokol üyeleri, “Terörle Mücadele Şube Müdürleri Değerlendirme Çalıştayı”nın ardından Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Başkanlığı tarafından düzenlenen “Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Başkanlığı Stratejik Araştırmalar Kurulu (SAK) 56’ncı Toplantısı”na katıldı. Toplantıda suç ve terör örgütlerine yönelik gerçekleştirilen operasyonlarla ilgili bilgi verildi.


Ekiplerimiz Dosta Güven Düşmana Korku Salıyor
Toplantıda konuşan Vali Yazıcı; “Antalya’mızda da tüm ülkemizde olduğu gibi hırsızla, arsızla, çeteciyle, mafyayla etkin bir şekilde başarılı işler ortaya koyan bir kolluk kuvvetimiz var. Tabi ki kolluk kuvvetimizin bu başarısı ve etkin çalışmaları adeta dosta güven düşmana korku salıyor. Antalya’mızdaki KOM Şube Müdürlüğümüz yoğun ve ısrarlı çalışmalarına bizzat şahit oluyorum. Neredeyse her gün aralıksız operasyonlar yaparak suç ve suçlulara korku salmaya devam ediyorlar. Bunu yaparken de ülkemizin dışa açılan kapısı Antalya’mızda, Türkiye’yi tüm Dünyaya temsil ettiğimiz bilinciyle hareket etmeye devam ediyoruz. Ben tekrar toplantımızın ülkemize ve Antalya’mıza hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.


2016'dan Geçen Yıl Sonuna Kadar 550 Mafya Tipi Suç Örgütü Çökertildi
İçişleri Bakanı Soylu, 2016'dan geçen yıl sonuna kadar 550 mafya tipi organize suç örgütünün çökertildiğini belirterek; "Kravat takan, beş yıldızlı otellerde soygun yapmaya çalışanlara bu ülkenin tahammülü yoktur. Kim olursa, hangi şekilde olursa olsun müsamaha etmeyeceğiz." dedi.


Kaçakçılık Olaylarında Düşüş Trendi Devam Ediyor
İçişleri Bakanı Soylu, Türkiye'nin uzun yıllardır PKK terörüyle mücadele ettiğini, eskiden terör sebebiyle dağlarda ve yaylalarda girilemeyen alanların olduğunu anımsattı. Türkiye'nin bu zor coğrafyalarda bile bugün güvenlik istikrarını ve siyasi istikrarı sağladığını vurgulayan İçişleri Bakanı Soylu; "Çok şükür, şimdi her yere hâkimiz. Gabar Dağı’nda petrol çıkaran bir Türkiye var. Bingöl'de 100 milyon ton demir cevheri bulan bir Türkiye var. 


Yaylalarında piknik yapılan, festivaller yapılan bir hale evrildik. Bir yandan terörle mücadelede sağladığımız başarı, diğer yandan sınır güvenliğimiz için görevlendirilen ilave personel ve inşa ettiğimiz sınır duvarlarının yanında, termal kameralar, aydınlatma sistemleri ve elektro optik kuleler ile sağladığımız teknolojik destek sayesinde, kaçakçılığı ülkemizin gerçeği olmaktan çıkarıyoruz. İçişleri Bakanlığı veri merkezinin verilerine göre, Doğu ve Güneydoğu'da bulunan 13 ilde -ki bunların 8’inde sınır duvarları tamamlanmış, 2'sinde de çalışmalar sürüyor- kaçakçılık olay sayısı 2017-2021 yılları arasında 10 bin 206'dan yüzde 42 azalışla 5 bin 906'ya düşmüştür. Düşüş trendi devam etmektedir." şeklinde konuştu.


Organize Suç Örgütleri Çökertildi
Türkiye'nin bugün kendi iç istikrarıyla, dışarıdaki istikrarsızlığın yansımalarına karşı mücadele ettiğini söyleyen İçişleri Bakanı Soylu, doğuda terör ve göç, batıda da organize suç çeteleri yansımasıyla mücadele edildiğini bildirdi. Batı'nın bütün polis teşkilatlarının ve kolluk birimlerinin Türkiye'nin kurumları kadar güçlü olmadığını vurgulayan İçişleri Bakanı Soylu şöyle devam etti: "Balkanlarda çöreklenen organize suç çeteleri, Türkiye'yi de kendilerine ait bir suç alanı haline getirmek istediler. 


Türk polisi burada kıyasıya bir mücadele vermektedir. Bazı kalemler bu mücadeleyi sistematik olarak itibarsızlaştırmaya çalışsa da, yaşanan bir iki hadise üzerinden bu devleti ve kurumlarını siyaset malzemesi yapmaya çalışsalar da gerçekler ortadadır. Bir suç çetesi elemanının veya liderinin ülkeye girmesi başka bir şeydir, bir suç çetesinin o ülkede organize olması, faaliyet yapması başka bir şeydir. Teşbihte hata olmaz. Özellikle balkanlardan gelen soğuk hava dalgası gibi bir organize suç çeteleri dalgası ülkemizi, bir faaliyet alanı haline getirmek istedi. Buna müsaade etmedik. Aynı şekilde Kafkas bölgesinden de bir atak oldu. Ancak, biz buna da müsaade etmedik. Bugüne kadar 14 yabancı organize suç çetesi liderini yakalayıp, sınır dışı ettik. Beşinin de sınır dışı işlemleri devam ediyor. 


2016'da çökertilen mafya tipi organize suç örgütü sayısı 5'ti. Bu sayı 2022'de 133'e çıkarak son 7 yılın en yüksek seviyesine geldi. 2016'da organize suç örgütlerine karşı düzenlenen operasyon sayısı 124 iken bu sayı 2022'de 488'e yükseldi. 2016'dan 31 Aralık 2022'ye kadar yapılan çalışmalar neticesinde, 41'i ulusal, 16'sı bölgesel ve 493'ü yerel olmak üzere 550 mafya tipi organize suç örgütü çökertildi."

Kaynak: Editör: Hamdi Acet
Yorumlar
Haber Yazılımı 0