00
Haber Detayı
07 Mart 2022 - Pazartesi 15:35
 
Şehitlerimize ve Gazilerimize Vefa Programı Düzenlendi
Alanya Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğü organizesinde “Şehitlerimize ve Gazilerimize Vefa” programı düzenlendi. Alanya Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğü tarafından ilçemiz genelinde gençlere ve vatandaşlarımıza yönelik çeşitli etkinlikler düzenlenmeye devam ediyor. Bu kapsamda Alanya Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğü organizesinde Alanya Gençlik Merkezi, Bilinçli Gençlik Spor Kulubü Derneği ve Diyanet-Sen Alanya Temsilciliği işbirliği ile “Şehitlerimize ve Gazilerimize Vefa” programı düzenlendi.
YAŞAM Haberi
Şehitlerimize ve Gazilerimize Vefa Programı Düzenlendi

Nebahat Şifa Anadolu İmam Hatip Lisesi konferans salonunda düzenlenen programa Şehit Yasin Naci Ağaroğlu’nun Babası ve Annesi Osman-Zehra Ağaroğlu, Şehit Muhammet Oğuz Kılınç’ın Babası ve Annesi Zeki-Meltem Kılınç, Şehit Fatih Uysal’ın Babası ve Annesi Mustafa-Gülsüm Uysal, Şehit Mahir Ayabak’ın Annesi ve kardeşi Muteber-Ömer Ayabak, Şehit ikiz kardeşler Ahmet ve Mehmet Oruç’un babası ve abisi Ali-Mustafa Oruç ve “Ben Anadoluyum” şiirinin yazarı Ozan Hacı Gürhan onur konukları olarak katıldılar.


Sunuculuğunu Alanya Müftülüğü V.H.K.İ Fatih Yıldırım’ın yaptığı program ilk olarak dinimizin bekası, vatanımızın müdafaası, milletimizin huzur ve güvenliği için canlarını ve kanlarını feda eden şehitlerimize ve gazilerimize saygı duruşu, İstiklal Marşımızın okunması ve Asmaca Mahallesi Cami İmam Hatibi Hafız Muhammed Arif Durak’ın Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.


Bilinçli Gençlik Spor Klubü Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Ölmez’in selamlama konuşması yaptığı programda memleketimizin farklı yerlerinde şehadete yürümüş şehitlerimizin ve gazilerimizin hayat hikayeleri ve kahramanlıklarını anlatan video gösterimleri yapıldı ve ardından şehitlerimizin aileleri tarafından konuşmalar gerçekleştirildi. Şehit aileleri tarafından yapılan konuşmalarda şehitlerimizin şehadet mertebesine erişinceye kadarki hayatları sonraki süreçte yaşadıkları, anıları ve duyguları paylaşıldı. Ayrıca Ozan Hacı Gürhan tarafından “Ben Anadoluyum” şiiri okundu.


Şehit ailelerinin yaptığı konuşmaların ardından ise günün anısına şehit ailelerine ve Ozan Hacı Gürhan’a Alanya Kaymakamı Dr. Fatih Ürkmezer, Alanya Cumhuriyet Savcısı Muhammed Emin Ersin, İlçe Jandarma Komutanı Yarbay Engin Burak Mindivanlı, İlçe Müftüsü Dr. İhsan İlhan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yılmaz, İlçe Gençlik Spor Müdürü Emre Kıldırgıcı, Nebahat Şifa Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Nuri Çakan ve Ak Parti İlçe Başkanı Mustafa Toklu tarafından çiçek ve filografi Türk Bayrağı plaketi takdim edildi.
Program İlçe Müftüsü Dr. İhsan İlhan’ın birliğimiz, beraberliğimiz, şehitlerimiz ve şehit ailelerimiz için yapmış olduğu dua ile sona erdi.

 

 

Kaynak: Editör: Hamdi Acet
Yorumlar
Haber Yazılımı 0