00
Haber Detayı
30 Nisan 2021 - Cuma 08:07
 
Şahin; “Taleplerimizin Takipçisi Olmaya Devam Edeceğiz”
Geçtiğimiz günlerde “Tam Kapanma Genelgesi” konusunda eleştirileri ile gündeme gelen ve yaptığı başarılı çalışmalarla zincir marketlerin Gıda dışında ürün satışına mani olan olarak takdir kazanan ALTSO Başkanı Mehmet Şahin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı destekleri değerlendirdi.
YAŞAM Haberi
Şahin; “Taleplerimizin Takipçisi Olmaya Devam Edeceğiz”

ALTSO Başkanı konuya ilişkin, “Taleplerimiz zaman zaman karşılık buluyor. Bu da verdiğimiz mücadelede bizlere güç veriyor.  Bundan sonra da sorunların takipçisi olmaya devam edeceğiz. Bugün açıklanan destekler nedeniyle de Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi.


Covid 19 salgının başladığı günden bu yana bölgenin taleplerini en üst düzeyde takip eden ve sorunların çözümünde etkin rol oynayan Şahin, daha önce rapor halinde ilgili makamlara sundukları bazı taleplerin çözüm bulmasından büyük memnuniyet duyduğunu dile getirdi.


ŞAHİN; “ÇEK VE SENET DÜZENLEMESİ  HER FIRSATTA DİLE GETİRDİĞİMİZ BİR TALEPTİ”
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan destekleri memnuniyetle karşıladıklarını belirten Şahin, özellikle zor durumdaki iş insanlarının çek ve senet ödemelerinde  karşılaştıkları zorlukları her platformda dile getirdiklerini belirterek; ”İbraz süresinin son günü 30 Nisan-31 Mayıs tarihleri arasına isabet eden çeklerin bu tarihler arasında ibraz edilemeyeceği, yine bu tarihler arasında vadesi gelen kambiyo senedine dayalı alacaklar hakkında icra ve iflas takibi başlatılamayacağı, ihtiyati haciz kararı verilemeyeceği, başlamış olanların duracağı ve kamu alacakları hakkında icra ve iflas takibi başlatılamayacağına dair maddenin Meclis genel kurulunda kabul edilmesi bu aşamada çok önemli bir adımdır. Özellikle kapanma ile birlikte iş yerlerini kapatmak zorunda kalan iş insanlarının ödeyemediği çek ve senetler nedeniyle ağır cezalar almasının önüne geçilmiştir” dedi.


ŞAHİN: “SİCİL AFFI TALEBİMİZ DEVAM EDİYOR”
Şahin iş insanlarının sicil affı konusunda da beklentileri olduğunu hatırlatarak, “Bu konuda da çalışmalarımız devam edecek. Umarız bu talebimize de olumlu yanıt alırız” dedi. 


DEVAM EDEN KREDİLERİN DE ERTELENMESİNİ TALEP EDİYORUZ
Pandemi döneminin başında verilen kredilerin bir kısmının geri ödemelerinin salgının pik yaptığı 2021 başından itibaren başladığını da hatırlatan Şahin,  esnaf odası üyelerine olduğu gibi ticaret ve sanayi odasına kayıtlı iş insanlarının da kredilerinin ertelenmesi konusundaki taleplerimiz ve bu konudaki girişimlerimiz de devam ediyor. En kısa sürede bu yönde de bir düzenleme yapılmasını talep ediyoruz dedi.


FAİZSİZ KREDİ VERİLMESİ DE  ŞAHİN İN TAKİP ETTİĞİ KONULARIN ARASINDAYDI
Bunun yanı sıra KOSGEB Kanalı ile açıklanan “Hızlı Destek Programı” konusunu da değerlendiren Şahin, “Malumlarınız olduğu üzere pandeminin başlaması ile birlikte hem  iş insanlarımıza sağlanan Nefes Kredisi, İstihdam Odaklı Destek Kredisi ve Odamıza kayıtlı şahıs firmalarının esnaf odası üyesi firmalar gibi düşük faizli kredilerden yararlanmaları konusundaki taleplerimiz karşılık bulmuştu. Sayın Cumhurbaşkanımızın açıkladığı KOSGEB Destekli Hızlı Destek Programı da bir talebimizin daha karşılık bulduğunu gösteriyor. Bu konuda da çok ciddi temaslarımız olmuştu. KOSGEB’in 5 milyar TL bütçeli yeni programına göre Pandemiden etkilenen imalat sektörlerinde çalışan mikro ve küçük ölçekli işletmeler ile teknoloji tabanlı start-up’ların desteğe başvurabilecek. 


Mikro işletmeler 30 bin liraya kadar, küçük işletmeler 75 bin liraya kadar 3 yıl geri ödemesiz, tamamı faizsiz olacak şekilde bu destekten faydalanacaklar. Bu gibi desteklerin artarak devam etmesi büyük önem taşıyor. İmalat sektörleri dışındaki sektörler için de desteklerin sürmesini umut ediyoruz” dedi.

 

 

Kaynak: Editör: Hamdi Acet
Yorumlar
Haber Yazılımı 0