00
Haber Detayı
22 Ocak 2022 - Cumartesi 12:58
 
Sağlık Komisyon Başkanı Ildız “Sağlıkta Şiddete Caydırıcı Önlemler Şart”
Milliyetçi Çalışanlar Derneği Sağlık Komisyon Başkanı Cemile Narin Ildız, son günlerde artarak çoğalan sağlıkçılara şiddetle ilgili yazılı basın açıklaması yaptı. Sağlık çalışanlarının can güvenliği olmadığını belirten MCD Sağlık Komisyon Başkanı Ildız şunları kaydetti:
YAŞAM Haberi
Sağlık Komisyon Başkanı Ildız “Sağlıkta Şiddete Caydırıcı Önlemler Şart”

“Sağlıkta şiddet, sağlık hizmet sunumunun hemen her aşamasında yaygın ve ciddi bir sorun haline dönüşmüştür. Sağlık kuruluşlarında her gün onlarca doktor ve sağlık personeli sözlü ve fiziksel şiddete uğramaktadır. Bu sorun, bir yandan hekimlerin ve sağlık çalışanlarının can güvenliğini tehdit etmekte, diğer yandan sağlık hizmetinin sunumunu engellemektedir. 


2021'de 316 sağlık çalışanı şiddet kurbanı olmuştur. Sağlıkçı arkadaşlarımıza yapılan her türlü şiddeti kınıyoruz. Acilen sert yaptırımların ve cezaların gelmesini istiyoruz.  


Sağlıkçılarımıza şiddet uygulayanlara şu soruları sormak istiyoruz. Sizin hastanıza kim bakacak? Karnını tekmelediğiniz hemşire mi? Darp ettiğiniz doktor mu? Milliyetçi Çalışanlar Derneği Sağlık Komisyonu olarak sağlıkta şiddete hayır diyoruz ve bir sağlık çalışanı olarak tek dileğim böyle insanların cezasız kalmamasını temenni ediyorum. Bir sağlık çalışanı olarak tekrar etmek istiyorum ki; Sağlık çalışanlarının güvenliğinin sağlanması için caydırıcı ve önleyici gerçekçi önlemlerin en kısa sürede hayata geçirilmesi gerektiğine dikkat çekiyoruz."

Kaynak: Editör: Hamdi Acet
Yorumlar
Haber Yazılımı 0