00
Haber Detayı
15 Ekim 2020 - Perşembe 20:59
 
Sağlık Bakanı Koca, 9 ile dikkat çekti! İşte son 1 ayın oranları
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilim Kurulu toplantısının ardından önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Koca, son 1 ayda 9 ildeki vaka sayılarındaki artış ve azalış oranlarını açıkladı. Bakan Koca, koronavirüs vaka sayılarının son 1 ayda İstanbul'da yüzde 50 arttığını, Ankara'da ise yüzde 60 azaldığını belirtti.
SAĞLIK Haberi
Sağlık Bakanı Koca, 9 ile dikkat çekti! İşte son 1 ayın oranları

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 9 ilin yer aldığı tabloda son 1 ayda vaka sayılarındaki artış ve azalış oranını aktardı.


Sağlık Bakanı Koca, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"İstanbul'da son 1 ay içindeki artış ortalama yüzde 50 oranında, Ankara'da azalma yüzde 60 kadar oldu. Yani yüzde 40'a kadar, neredeyse üçte birine kadar inmiş durumda. 


Fakat son 3 günde yüzde 60 azalıştan sonra, yüzde 4 gibi bir artışı görüyoruz. Yatışlarda daha bir değişiklik olmadığını, yatışa yansımadığını görmüş oluyoruz. O nedenle bu azalışla birlikte bu artışın önümüzdeki günlerde daha yakın tedbirlere uyarak azalmasını mutlak sağlamalıyız. 


İzmir son 1 ay içinde yaklaşık yüzde 50 azalış. İzmir'de de son 3 günde yüzde 5'e yakın bir artış görüyoruz. Genel seyrin İzmir'de iyi olduğunu ama orada da özellikle son günlerdeki bu kısmi artışla tedbirlerin daha yoğun bir şekilde, hassasiyetle devrede olması gerektiğini görmüş oluyoruz. 


Bursa'da yüzde 35 artış, Kocaeli'nde yüzde 30 artış, Denizli'de yüzde 35 artış, Balıkesir'de yüzde 50'ye yakın artış, Kahramanmaraş'ta yüzde 25'e yakın artış, Bilecik'te sayı az olmak birlikte yüzde 50 artış olduğunu son aya göre görmüş oluyoruz."


İstanbul: Yüzde 50 artış

Ankara: Yüzde 60 azalış

İzmir: Yüzde 50 azalış

Bursa: Yüzde 35 artış

Kocaeli: Yüzde 30 artış

Denizli: Yüzde 35 artış

Balıkesir: Yüzde 50 artış

Kahramanmaraş: Yüzde 25 artış

Bilecik: Yüzde 50 artış

Kaynak: Editör:
Yorumlar
Haber Yazılımı 0