00
Haber Detayı
10 Şubat 2022 - Perşembe 19:16
 
Rusların konutta tercihi Alanya oldu
Ruslar tatilin yanı sıra yurt dışında gayrimenkul yatırımında da en çok Türkiye’yi tercih ediyor. 2021 verilerine göre Rusların konut alımında Türkiye en popüler ülke oldu. Rusların Türkiye’de en çok tercih ettiği lokasyon ise Alanya oldu.
TURİZM Haberi
Rusların konutta tercihi Alanya oldu

Türkiye’den satın alınan konutlar yurt dışındaki toplam gayrimenkul talebinin yüzde 24,9’unu oluşturdu. Ruslar en çok Antalya sahilinde yeni sitelerde daire satın alırken, Alanya’nın popüler hale gelen bölgelerinde gayrimenkul fiyatları 40 bin avrodan başlıyor ve ortalama fiyatlar 65-70 bin avro civarında seyrediyor. Ruslar arasında ikinci en popüler lokasyon ise İstanbul oldu.


Rusların gayrimenkul yatırımında en çok tercih ettiği ülkeler şu şekilde: İkinci sırada taleplerin 15,4’ünü oluşturan Bulgaristan geliyor. Bulgaristan’da emlak fiyatları 15-20 bin avrodan başlıyor. Ruslar arasında en çok talep edilen üçüncü ülke ise İspanya. Yurt dışında bir ev satın almak isteyenlerin yüzde 9,2’si bu ülkede gayrimenkul alıyor. Ruslar arasında İspanya’da en popüler bölge; Torrevieja ve Benidorm şehirleriyle Alicante ili oldu. Çoğu işlem 150-250 bin avro aralığında gerçekleştiriliyor. Yüzde yedilik bir kısım da Karadağ’dan alımlar yapıyor.


En çok talep edilen konutlar Bar, Budva ve Tivat gibi sahil yerlerinde bulunuyor. İkinci el konutlar ortalama 25 bin avrodan, yeni binalarda 60 bin avrodan başlıyor. En çok tercih edilen ilk beş ülke arasında yurt dışı konut taleplerinin yüzde 5,5’ini oluşturan İtalya yer alıyor. Burada 50 bin avrodan daha ucuza evler ve milyonlarca avroya Ligurya ve Toskana’daki lüks villaları satın alan Ruslar için özellikle Roma ve Milano gibi büyük şehirlerdeki gayrimenkuller de oldukça popüler.

 

Kaynak: Editör: Hamdi Acet
Yorumlar
Haber Yazılımı 0