00
Haber Detayı
07 Haziran 2023 - Çarşamba 08:15
 
Rus turistler Türkiye’deki enflasyondan endişeli
Türkiye’de tatil yapan Rus turistler, ülkede yaşanan yüksek enflasyon nedeniyle artan fiyatlardan şikayetçi. Türkiye'deki enflasyon Rus turistlerin de gündeminde. Moskovskiy Komsomolets gazetesine Antalya'dan konuşan turistler geçtiğimiz sezona kıyasla fiyatların 3 katına çıkmasından yakındı.
TURİZM Haberi
Rus turistler Türkiye’deki enflasyondan endişeli

TürkRus’un aktardığına göre gazete; St. Petersburg'dan dört kişilik bir arkadaş grubunun Antalya'da 21 günlük tatil için 525 bin ruble harcadığını yazıyor (6 bin 450 dolar).
 
Haberde Moskova'da 39 rubleye satılan çocuklara yönelik bir meyve püresinin Türkiye fiyatının 280 rubleye karşılık geldiğine dikkat çekildi.
 
Yaptırımlara rağmen Rusya'da 125 bin rubleye satılan iPhone Pro Max'ın Türkiye fiyatı da 234 bin ruble. Daha önce 50-60 dolara alınabilen Nike marka spor ayakkabıların fiyatı ise 113 dolar.
 
Moskovskiy Komsomolets'e konuşan turistler en ucuz hamburgerin 508 ruble, restoranda bir yemeğin fiyatının ise 3 bin 900 - 5 bin 800 rubleye çıkmasından şikayet etti.
 
Ancak buna karşın Türkiye'ye hem dinlenmeye, hem ilaç alışverişi yapmaya gidenler de var. Yevgeniya adlı bir turist Rusya'da 900 rubleye aldığı ilacı Kemer'de 180 rubleye bulduğunu söylüyor.
 
Gazete bir yıl önce Türkiye'ye gelen çok sayıda turistin yüksek fiyatlar nedeniyle bu yıl başka bir ülkeyi tercih edeceğini yazdı.
 
Kaynak:turizmgüncel
Kaynak: Editör: Hamdi Acet
Yorumlar
Haber Yazılımı 0